Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 24.08.2024 13:00 Güncelleme: 21.08.2024 10:44

İsrail, Gazze'de altı rehinenin cesedine ulaşıldığını açıkladı

İsrail ordusu, Hamas'ın 7 Ekim saldırısı sırasında kaçırılan ve Gazze'ye götürülen altı rehinenin cesedine ulaştığını açıkladı.
İsrail, Gazze'de altı rehinenin cesedine ulaşıldığını açıkladı

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Salı günü yaptığı açıklamada, Gazze 'nin güneyindeki Khan Younis'te bir gece düzenlenen operasyonda, İsrail'in Gazze Şeridi ile arasındaki bariyer duvarına bitişik kibbutzimdeki evlerinden kaçırılan Yagev Buchshtab, Alexander Dancyg, Avraham Munder, Yoram Metzger, Nadav Popplewell ve Haim Perry'nin cesetlerinin bulunduğunu söyledi.

Ordu, rehinelerin nasıl ya da ne zaman öldükleri konusunda ayrıntı vermedi. Geçtiğimiz birkaç ay içinde altı kişinin aileleri IDF'in istihbarat bulguları hakkında bilgilendirildikten sonra öldürüldüklerini açıklamışlardı.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, kurtarma çalışmalarını övdü ve “korkunç kayıp için kalbimiz acıyor” dedi. Netanyahu yaptığı açıklamada, “İsrail devleti yaşayan ve ölen tüm rehinelerimizi geri almak için her türlü çabayı göstermeye devam edecektir” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in Pazartesi günü 10 aydır devam eden çatışmalarda bir ateşkes anlaşmasına varılması için “belki de son fırsat” olarak nitelendirdiği ateşkes görüşmelerinin son turunda, Gazze'de esir tutulan yaklaşık 120 İsraillinin sayısı ve kimlikleri ile bu kişilerin nasıl serbest bırakılacaklarına ilişkin sıralama en önemli engellerden birini oluşturuyor.