Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 01.05.2024 00:00 Güncelleme: 01.05.2024 12:22

İmamoğlu: Sorumluları cezasız bırakmayacağız

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Küçükçekmece'de su birikintisine düşerek hayatını kaybeden 5 yaşındaki Eda Nur Gezer ile ilgili açıklama yaptı.
İmamoğlu: Sorumluları cezasız bırakmayacağız

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, Eda Nur’un İBB’ye ait bir parkta yaşamını kaybetmesinin yasını tuttuklarını belirterek, olayın hemen ardından başlatılan teftiş sürecinin yakında tamamlanacağını açıkladı.

Sorumluları cezasız bırakmayacaklarını belirten İmamoğlu, “Adli makamların da soruşturması devam ediyor. Minik yavrumuzun acısını yaşarken, bu olayın her zaman olduğu gibi siyasal istismar malzemesi haline getirilmesini de utanarak izliyoruz.” dedi.

İmamoğlu, ülkede tren kazalarında ve maden facialarındaki ihmallerde çok sayıda vatandaşı kaybettiklerini ifade ederek, açıklamasına şöyle devam etti:

“Bu olaylarda ağızlarını bıçak açmayanların, ya da ‘Ölüm bu işin fıtratında var. Güzel öldüler.’ diyebilenlerin sözde vicdani çıkışlarına itibar etmiyoruz. 5 yaşındaki bir yavrumuz ne yazık ki yaşamdan kopmuştur. Üstelik, olayla ortaya çıkan aile trajedisi ise, iktidarın çocuklarımızı koruyup kollamada ne kadar başarısız kaldığının kanıtıdır. Kuşkusuz olayla ilgili soruşturma gibi, 5 yaşındaki bir çocuğun anne babasından ayrı oluşu ve bu yüzden cenazesinin kaldırılmasının dahi 2 gün alması da incelemeye muhtaçtır.”

Eda Nur’a Allah’tan rahmet dileyen İmamoğlu, “Yaşamını yitiren bir yavrumuzun ardından, sıfatı büyük devlet adamlarının sadece siyasi saiklerle yaptıkları açıklamaları vicdanlı kamuoyunun takdirine bırakıyorum.” ifadesini kullandı.