Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 23.05.2024 13:00 Güncelleme: 23.05.2024 14:33

İmamoğlu: Avcılar'ın en başarılı 5 yılının var olmasını diliyorum

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara'yı makam odasında ziyaret ederek, seçim başarısından dolayı tebrik etti.
İmamoğlu: Avcılar'ın en başarılı 5 yılının var olmasını diliyorum

İmamoğlu, genç belediye başkanlarının, enerjileriyle ve nesil bir bakış açısıyla ortaya koyacakları performansın Türkiye siyasetine yeni bir yön çizeceğine inandığını vurgulayarak, “Bu bağlamda, Utku Caner Çaykara ve onun nezdinde genç arkadaşlarımızın konusu, sadece belediye başkanlığı görevini de yerine getirmek değil, aynı zamanda çok yenilikçi adımlarla beldesine, ilçesine sunacağı farklı projelerle, katkılarla, biz daha iyi yönetebiliriz noktasında gençlere, genç nesle güçlü bir mesaj verecek.” dedi.

Üniversite hayatının Avcılar’da geçtiğini aktaran İmamoğlu, “Avcılar, benim en az Beylikdüzü kadar İstanbul hayatımda, ilk yaşamımın vaktini geçirdiğim ilçelerden bir tanesi. Yaklaşık 35 yıla giren bir deneyim ve gözlemim var Avcılar’a dair. Bu yönüyle hem komşu ilçe Beylikdüzü'nün komşusu Avcılar pozisyonu itibariyle hem bu coğrafyada olması gereken işlerimizin, yapılması gereken işlerimizin hem bugünün sorunlarını çözen hem de geleceğe çok güçlü bir hazırlık yapan pozisyona evrilmesi şart. Tüm bu yönleriyle çok ciddi bir biraz daha orta ve uzun vadeli düşünen bir belediyeciliği, ilçelerde, buralarda ortaya koymak gerektiğinin de altını çizmek gerekiyor. Bu bağlamda hem size hem bize iş birliği içerisinde, belki de Avcılar'ın en başarılı 5 yılının var olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İmamoğlu ve Çaykara, kurum kurmaylarının karşılıklı katılımıyla, Avcılar’ın sorunlarına ve çözüm yollarına dönük, ortak masa toplantısı gerçekleştirdi.