Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 27.06.2024 18:00 Güncelleme: 27.06.2024 12:49

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan dolandırıcılık uyarısı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vatandaşları yapay zeka dolandırıcılığına karşı uyardı.
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan dolandırıcılık uyarısı

Bakanlıktan yapılan açıklamada yapay zeka dolandırıcılığının bugünün en önemli tehlikelerinden bir tanesi olduğu bildirildi.

Kötü niyetli kişilerin, yapay zeka yazılımlarını kullanarak gerçek olmayan videolar yayınladığı kaydedilen açıklamada  “Sosyal medya mecralarında tanınan isimlerin video- görselleri kullanılarak istenilen mesajlar yapay zeka seslendirmesi ile dolaşıma verilmektedir. Hızla yayılan bu dolandırıcılık videolarının sahte olduğunu anlamak ise oldukça zordur.” denildi.

Mağduriyet yaşanmaması için tüm vatandaşların her zamankinden daha dikkatli olmaya davet edildiği ve bu tür videolara inanarak yatırım yapmamaları konusunda uyarıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek’in de yapay zeka tarafından konuşturularak vatandaşlarımıza yatırım tavsiyesi verdiği videolar şikayetimizle sosyal medya mecralarından kaldırılmıştır. Ayrıca vatandaşlarımızın yatırım tercihlerine yönelik olarak Sayın Bakanımızın herhangi bir tavsiyesi olmayacağı da aşikardır.”