Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 02.07.2024 11:00 Güncelleme: 02.07.2024 13:16

Guatemala Meksika sınırındaki çete çatışmalarında 19 kişi öldü

Stockholm, 2 Temmuz (Hibya) – Cuma akşamı Meksika'nın güneyindeki Chiapas eyaletinde iki uyuşturucu çetesinin çatışmalarında en az 19 kişi öldürüldü. Yetkililer 16 kişinin bir kamyonun içinde, üç kişinin de arabada ölü bulunduğunu açıkladı.
Guatemala Meksika sınırındaki çete çatışmalarında 19 kişi öldü

Çatışmalar Meksika'nın en güçlü çetelerinden biri olan Sinaloa ile Chiapas eyaleti ve güneydeki komşu Guatemala ile bağlantılı bir çete arasında gerçekleşti. Ölenlerden dördü Guatemalalı. Yetkililer, Guatemala sınırının kontrolü için savaştıklarını söylüyor.

Sınır, çetelerin uyuşturucu, silah ve Amerika Birleşik Devletleri'ne girmek isteyen mültecilerin ticaretinde kilit bir rol oynuyor. Meksika hükümeti çatışma haberlerinin ardından sınırda devriye gezmek üzere daha fazla asker gönderdi.

Chiapas eyaletinde son yıllarda çok sayıda şiddet olayı meydana geldi. Claudia Sheinbaum, Haziran ayında yapılan ve açık ara farkla kazandığı başkanlık seçimleri için bu eyalette bir kampanya mitingi düzenlemiş, Chiapas'tan geçerken maskeli adamlar tarafından durdurulmuş, ölümden dönmüştü.

Haziran ayında Chiapas'ta iki seçim bölgesinde şiddet olayları nedeniyle seçim günü ertelenmişti.