Eğitim Kaynak: Hibya Haber Ajansı 25.08.2024 14:00 Güncelleme: 21.08.2024 10:39

Genç Girişimci Ahiler projesi hayata geçiriliyor

Milli Eğitim bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü bünyesinde, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi iş birliği ile hazırlanan Ahilik Kültürü ve Girişimcilik Eğitici Eğitimi Kursu başladı.
Genç Girişimci Ahiler projesi hayata geçiriliyor

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, milli ve manevi değerleri güçlendirmek ve mezunların iş hayatında aktif rol almalarını sağlamak amacıyla ülke genelinde Ahilik kültürünü temel alan projeyle, öğrencilerin karakter gelişimine katkıda bulunmak ve ülkenin geleceğine sağlam bir temel oluşturmak hedefleniyor.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü bünyesinde yürütülen "Genç Girişimci Ahiler" Projesi çerçevesinde, öğretmen ve öğrencilere ahilik kültürü ve girişimcilik konularında tarihsel ve kültürel bağlamda Ahilik geleneğinin önemini kavratmayı ve modern girişimcilik yetkinlikleri kazandırmayı, Ahiliğin toplum tarafından kabul edilmiş bir kalite güvence sistemi olduğu hususuna dikkat çekmeyi amaçlayan "Ahilik Kültürü ve Girişimcilik Eğitici Eğitimi Kursu", öğretmenlerin erişimine açıldı.

"Ahilik Kültürü ve Girişimcilik Eğitimi Eğitici Kursu", 81 ilden yöneticilerin ve öğretmenlerin katılımlarıyla 19-23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.