Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 21.08.2024 18:00 Güncelleme: 16.08.2024 10:22

Gedik Yatırım'dan yurt dışı hisse senetleri analizi

Gedik Yatırım, yurt dışı hisse senetleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Gedik Yatırım'dan yurt dışı hisse senetleri analizi

Gedik Yatırım, yurt dışı hisse senetleri hakkında gerçekleştirdiği analizde şu ifadelere yer verdi:

"The Home Depot, Inc. (HD) ABD’nin en büyük ev eşyaları perakendecisi Home Depot hisseleri, şirketin ikinci çeyrek sonuçlarını konsensüs tahminlerinin üzerinde açıklamasına rağmen, yıl sonu tahminlerini beklentilerin altında belirlediği için değer kaybetti. İkinci çeyrekteki hisse başı kar 0.12 dolar beklentisinin üzerinde 4.67 dolar olarak açıklandı Gelir Wall Street'in beklediği 42.57 milyar doların üzerinde, yıllık %0,7 artışla 43.18 milyara ulaştı.  Şirketin çeyreklik performansı, kısmen SRS Distribution isimli şirket ile aynı alanda faaliyet gösteren sözleşmeli tedarikçinin satın alınmasının katkısıyla iyileşti. Bu satın alma, Home Depot'un çeyrek satışlarına 1.3 milyar dolar katkıda bulundu.  İleriye dönük olarak, Home Depot önceki tahminini olan 1%’lik düşüşten daha geniş olarak FY24'te karşılaştırılabilir satışların yaklaşık %3.0 ile %4.0 arasında azalmasını beklediğini bildirdi. Home Depot hisseleri, açılış öncesi işlemlerinde %2’nin üzerinde değer kaybetti.

General Motors Company (GM) General Motors, Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) duyurusuna göre, Amerika Birleşik Devletleri'nde 21,469 elektrikli SUV araçlarını, anti-blokaj fren sisteminin beklenmedik bir şekilde devreye girmesi endişesiyle geri çağırdı. Geri çağırma, GM'nin 2023-2024 model yıllarına ait Cadillac Lyriq dört tekerlekten çekişli araçlarını etkileyecek. Öte yandan, Bloomberg'in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, General Motors,  Çin’de pazar payının azalması sebebiyle Çin pazarıyla ilgili departmanlardaki personel sayısını azaltmasını azaltacak.

Dell Technologies Inc. (DELL)  Dell Technologies  hisseleri, Barclays'in şirketin ağırlık derecesini artırması ile %3'ten fazla arttı. Barclays, bu kararını, yapay zeka ile ilgili endişeler nedeniyle yaşanan son hisse fiyatı düşüşünün ardından beklenen kadar kötümser olmayan  bir görünüm sergilemesi üzerine aldığını bildirdi. Banka, Dell'in temel iş alanlarına karşı temkinli bir yaklaşım sergilese de, piyasa tarafından yaşanan olumsuz havanın büyük ölçüde fiyatlandığını düşünüyor. Barclays, hisseler için 97 dolarlık bir hedef fiyat belirledi ve bu, Salı günkü kapanış fiyatından %1.8'lik bir artışa işaret ediyor."