Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 29.08.2024 15:00 Güncelleme: 29.08.2024 15:38

Gedik Yatırım'dan uluslararası piyasalar analizi

Gedik Yatırım'ın raporuna göre bugün Asya seansında karışık bir seyir izlendi.
Gedik Yatırım'dan uluslararası piyasalar analizi

Gedik Yatırım, bugün ABD endeks vadelilerinde yüzde 0,2 ila yüzde 0,4 arasında kazanımların ön olanda olduğunu bildirerek şu açıklamayı yaptı:

"Piyasalarda Bugün

Dün piyasa kapanışı sonrası açıklanan Nvidia bilançosu sonrası bugün Asya seansında karışık bir seyir izlendi. Nvidia cari yılın ikinci çeyreğinden analist beklentilerinin üzerinde satış açıklamasına rağmen, şirketin yeni nesil çipleri Blackwell üretimine ilişkin görünümün yatırımcıları endişelendirmesi ile şirket hisseleri kapanış sonrası işlemlerde 7%’ye yakın değer kaybetti. . Çarşamba günü normal işlemde, Dow %0,39, S&P 500 %0,6 ve Nasdaq Composite %1,12 düştü. 11 S&P sektöründen sekizi, teknoloji, tüketici takdir yetkisi ve iletişim hizmetleri kaynaklı düşüşe yol açarak düşüşle kapandı.Bugün ise ABD endeks vadelilerinde 0,2% ila 0,4% arasında kazanımlar ön olanda.

Dolar endeksi, piyasaların Fed para politikasının görünümü için önemli ABD ekonomik verilerini beklemesiyle, Perşembe günü 101'e yakın işlem görüyor.  Bugün ABD büyüme ve işsizlik başvuruları verileri açıklanacak. Fed'in tercih ettiği enflasyon göstergesi olan PCE fiyat endeksi raporu ise Cuma günü yayınlanacak. ABD 10 yıllık Hazine tahvili getirisi, piyasaların bu önemli ABD ekonomik veriler odaklanması ile Perşembe günü yaklaşık %3,84 seviyesinde sabitlendi. Bugün açıklanacak büyüme verisinin ikinci okumasında 2,8%’lik ilk okumanın teyit edilmesi bekleniyor.

Önemli Şirket Haberleri:

Nvidia (NVDA), Yapay zeka devlerinden Nvidia Çarşamba günü kapanışın ardından ikinci çeyrek bilançosunu açıkladı. Şirket hem gelir hem de kârda beklentileri aşan sonuçlar bildirdi, ayrıca mevcut çeyrek için öngörüsü de beklentilerin üzerinde geldi. Nvidia, mali ikinci çeyrekte hisse başı  karı analist beklentisi olan  0,64 doların üzerinde 0,68 dolar ve gelirini 28,8 milyar dolar gelir  tahminlerinin üzeri nde 30 milyar dolar olarak açıkladı. Bu, geçen yıl aynı çeyreğe göre gelirde %122'lik bir artışı ve kârda %168'lik bir artışı temsil ediyor. Şirket, üçüncü çeyrek için piyasanın tahmin ettiği 31,9 milyar doların üzerinde  32,5 milyar dolar ± %2 gelir rehberliği verdi. Bilanço beklentilerin üzerinde olmasına rağmen, NVDA hisseleri  Çarşamba günkü işlem seansında %2,1 düştü. Kazanç duyurusunun ardından hisse senedi kapanış sonrası işlemlerde %6,89 düştü.(Olumlu)

CrowdStrike'ın (CRWD), Siber güvenlik firması CrowdStrike, Temmuz ayında yazılım güncellemesindeki bir hata nedeniyle yaşanan küresel kesinti sonrasında Çarşamba günü gelir ve kâr tahminlerini düşürdü. CrowdStrike, yıllık gelirinin 3,89 milyar dolar ile 3,90 milyar dolar arasında olmasını beklediğini bildirdi. Önceki tahminleri ise 3,98 milyar dolar ile 4,01 milyar dolar arasındaydı. Ortalama analist tahminlileri ise 3,95 milyar dolar düzeyindeydi. Şirketin hisseleri, bilanço sonrası  %3'ten fazla düştü .(Olumsuz)

Salesforce (CRM), Bulut bilişim devi, mali ikinci çeyrek sonuçlarını ve tahminlerini beklentilerin üzerinde açıklarken, yönetimde bir değişiklik duyurdu. Salesforce31 Temmuz’da sona eren dönemde, hisse başına düzeltilmiş 2,56 dolar kar elde etti ve gelir yıllık %8,4 artışla 9,33 milyar dolara ulaştı. Şirket, tam yıl tahminini korudu. Mali 2025 için satışların 38,05 milyar dolarlık piyasa tahmininin altında 37,7 milyar dolar ile 38 milyar dolar arasında olmasını beklediğini bildirdi. Şirket tam yıl karının piyasa beklentisini üzerinde hisse başına 10,03 ila 10,11 dolar arasında olmasını bekliyor. Öte yandan Salesforce Başkan ve CFO'su Amy Weaver’ın şirketten ayrılacağını duyurdu. (Olumlu)"