Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 09.05.2024 12:00 Güncelleme: 09.05.2024 12:45

FX analizi

Yurtiçinde TCMB'nin sadeleşme adımlarının devamı şeklinde değerlendirilen menkul kıymet tesisinin yürürlükten kaldırıldığına yönelik haber akışı takip ediliyor.
FX analizi

USD/TRY: Yurtiçinde TCMB'nin sadeleşme adımlarının devamı şeklinde değerlendirilen menkul kıymet tesisinin yürürlükten kaldırıldığına yönelik haber akışı takip ediliyor. Bugün saat 10.30'da yeni enflasyon tahmin patikasının yakından izleneceği TCMB Enflasyon Raporu açıklanacak. Sunumu Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan yapacak. Bir önceki sunumda %36 seviyesinde tutulan enflasyon tahminlerinin değişip değişmeyeceği dikkatle takip edilecek. Yurtdışında ise cuma günü ABD'de beklentilerin altında açıklanan tarım dışı verisinden destek bulan Wall Street'de son iki günde yataya yakın karışık kapanışlar kaydedildi. Veri takviminin zayıf olduğu haftada Fed yetkililerinden gelen açıklamalar takip ediliyor. Bu sabah da vadelilerde sınırlı hareketler var. Fiyatlamalar tarafında ise dün ABD Hazinesi tarafından çıkarılan 10 yıllık tahvil ihalesi sonrası getiriler %4,50 seviyesinin üzerine çıktı. Dolar Endeksi (DXY) de güçlenme eğilimini sürdürüyor. Yurtdışında bugün İngiltere Merkez Bankası'nın faiz kararı ve ABD'de haftalık işsizlik maaşı öne çıkıyor. Parite tarafında ise düşük oynaklıkta hafif güçlenme eğilimini sürdüren TL'de sınırlı hareketler devam edebilir.

EUR/USD: Veri takviminin sakin olduğu haftada piyasa katılımcılarının risk iştahı da yatay seyrediyor. Diğer taraftan Fed yetkililerinden gelen açıklamalar takip ediliyor. ABD'de gerçekleşen 42 milyar dolarlık 10 yıl vadeli tahvil ihracı taleplerinin az olmasının ardından, 10 yıllık tahvil getirisini bu sabah %4,51'e çıktı. Bugün ABD'de istihdam verilerinden haftalık işsizlik maaşı başvuruları açıklanacak. Parite sakin hareket ederken şu aşamada 1,0775 direnç ve 1,0715 seviyeleri arasında bant hareketi görülebilir.

XAU/USD:Dün 2.304-2.321 seviyeleri arasında işlem gören Ons Altın, seans kapanışında 2.309 seviyelerinden günü tamamladı. ABD'nin Refah'ta kullanılabileceği endişesiyle bazı bombaların İsrail'e sevkiyatını durdurduğu açıklamalarına İsrail tarafından bir tepki gelmemesi, Orta Doğu'daki tansiyonu nispeten düşürdü. Makro veri tarafındaki sakinlik ve jeopolitik risklerin azalmasıyla değerli madende yatay seyrin devamı takip edilebilir. Teknik seviyelere bakıldığında, 2.285 seviyesi ara destek olarak öne çıkmaya devam ederken, önemli bir veri akışında veya coğrafi tansiyonun artması halinde 20 günlük hareketli ortalama olan 2.337 seviyesi direnç olarak takip edilebilir.

Kaynak Ziraat Yatırım