Spor Kaynak: Mustafa YAŞAR 30.05.2024 17:05

Fenerbahçe'nin efsanesi Akdeniz ekibinde

Brezilyalı Alex de Souza, kırmızı-beyazlı Süper Lig ekibine 2 yıllık imza attı ve insanların karşılaşmalarını izlemek için kente geleceği bir takım kurma hayali olduğunu söyledi.
Fenerbahçe'nin efsanesi Akdeniz ekibinde

Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor'da Sergen Yalçın sonrası  teknik direktörlüğe Alex de Souza getirildi. Kırmızı-beyazlı kulüple iki yıllığına anlaşan Alex için düzenlenen imza töreninde açıklamalarda bulunan çiçeği burnunda teknik adam,  güçlü, mücadeleci, taraftarın maç günlerini heyecanla bekleyip şehir dışından bile insanların karşılaşmaları izlemek için kente geleceği bir takım kurma hayali olduğunu söyledi.


'EN İYİ KADROYU KURACAĞIZ'

Çok sevdiği Türkiye'ye bu kez teknik direktör olarak geldiği için yaşadığı mutluluğu dile getiren ve kendisine inanan Antalyaspor camiasına teşekkür eden Alex, kendisini evinde gibi hissettiğini,  başarılı olmak için iyi hazırlandığını ifade etti.
Derinden inceleme fırsatı bulduğunu söylediği takımın Nuri Şahin ile Sergen Yalçın dönemlerinde sergilediği performans hakkında yeterince bilgi sahibi olduğunu aktaran Alex de Souza, kırmızı-beyazlıların Brezilyalı kalecisi Helton Leite ve diğer oyuncularla görüştüğünü, en iyi kadroyu oluşturmak istediklerini söyledi.

'DERSİME İYİ ÇALIŞTIM'

Teknik direktörlük kariyerinin başında olmasına rağmen dersine iyi çalıştığına işaret eden Souza, "Antalyaspor benimle iletişime geçtikten sonra bunu kaçırmak istemedim. Karşılıklı değerlendirmeler sonucunda böyle bir anlaşmaya vardık. Güçlü, mücadeleci, taraftarı koşarak tribüne getirtecek bir kadro oluşturmak istiyoruz.Antalyaspor'da olmak isteyen oyuncuları transfer etmek istiyoruz."dedi.

 
'BURADA OLMAKTAN MUTLUYUM'

Futbolcuyken Türkiye'den ayrıldığı dönemin hatırlatıldığı Alex, ülkeye teknik direktör olarak dönmenin kendisinde motivasyon kaynağı oluşturup oluşturmadığının sorulması üzerine, "O motivasyon içimde her zaman vardı. Tabii ki buradan ayrılırken üzgün ayrıldım ama buradan giderken insanların bana yaşattığı o duygular, burada yaşadıklarım, buradan benim mutlu ayrılmamı sağladı. Bir taraftan böyle bir fırsat geldiği için tabii ki mutlu oldum. Burada bulunduğum süre içerisinde yaşamış olduğum iyi hisleri, iyi hatıraları devam ettirmek istiyorum. Bana bu hisleri yaşattıkları için Türk halkına teşekkür ediyorum." diye konuştu.
Boztepe: Alex'e inanıyoruz

Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe, törende yaptığı konuşmada, Türk futbolunda örnek kişiliğiyle iz bırakan Alex'i, teknik direktör olarak yeniden ülkeye kazandırmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Boztepe, Antalyaspor'un hedeflediği başarılarda Alex'e inandıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:
"Alex ile iki yıllık sözleşme imzalıyoruz. Kendisiyle birlikte başarılarla dolu iki yıl geçireceğiz. Toplantılar yapıyoruz. Futbol mühendisliğine başladık. Önerdiği oyuncularla ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Transfer engelini kaldıracağız. Bütçemize uygun en ideal kadroyu oluşturacağız. Antalyaspor ligde kalmak için oynamayacak. Antalyaspor'un her zaman hedefi olacak, çıta yüksek olacak."