Yerel Yönetimler Kaynak: Hibya Haber Ajansı 30.08.2024 12:00 Güncelleme: 29.08.2024 08:26

Esenyurt'ta GençFest başladı

Esenyurt'ta bu yıl ikincisi düzenlenen Gençlik Festivali (GençFest), Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in başlama vuruşu ile başladı.
Esenyurt'ta GençFest başladı

Esenyurt Belediyesi’nin destekleriyle uluslararası spor müsabakalarında büyük başarılar elde eden sporcularla birlikte gençler bu kez ilçede düzenlenen gençlik festivalinde bir araya geldi.

Yeşilkent Mahallesi’ndeki Spor Parkı’nda başlayan festivalde Başkan Özer turnuvaların başlama vuruşunu yaptı. Etkinlikler kapsamında düzenlenen turnuvalar, gençler arasında yoğun bir rekabet ve heyecan yarattı. 

Açılış konuşmasında Esenyurt’ta bu yıl ilk kez yapmayı planladığı festivallerin müjdesini veren Başkan Özer, şunları söyledi:

"Esenyurt Belediyesi olarak özellikle gençler ve kadınlar bizim kırmızıçizgimizdir. Çünkü toplumun en önemli iki kesimi onlardır. Onlara yönelik durmaksızın projeler üretiyoruz, işler yapıyoruz. Daha bir ay önce büyük bir festival düzenledik; 35 ülkeden 550 gencimizi ağırladık. Şimdi de gençlerimizle birlikte bir başka festivalde buluşuyoruz. Kısa bir süre sonra Barış ve Kardeşlik Festivali’ni düzenleyeceğiz. Ondan bir ay sonra Edebiyat Festivali gelecek. Ayrıca sinemayla ilgili bir festival düzenleyeceğiz; kısa film gösterimleriyle Esenyurt’u açık havada sinemayla buluşturacağız. Daha sonra kadın emeğinin değerlendirilmesiyle ilgili bir festival gerçekleştireceğiz."

Yeni eğitim döneminde ailelere kırtasiye, çanta ve beslenme destekleri sunacaklarını açıklayan Özer; "Eylül ayında okulların açılmasıyla birlikte, Esenyurt’ta okuyan 20 bin ihtiyaç sahibi öğrencimize 750 TL kırtasiye yardımı yapacağız. Ayrıca 10 bin öğrenciye kırtasiye çantası dağıtacağız ve ihtiyaç sahibi öğrencilere ara öğün beslenme desteği vereceğiz. Bu yıl, ücretsiz DGS ve YKS kurslarımızdan faydalanan 685 öğrencimiz, Türkiye’nin prestijli üniversitelerine yerleşti. Onları bu hafta makamımda ağırlayarak ödüllendireceğiz. Hayat boyunca arkanızdan gelen en büyük sermaye eğitimdir” dedi.