Eğitim Kaynak: Hibya Haber Ajansı 26.07.2024 16:00 Güncelleme: 26.07.2024 16:26

Esenler'de "İçindeki Gücü Keşfet" programını tamamlayan kadınlara katılım belgesi verildi

Esenler'de dört hafta boyunca süren "İçindeki Gücü Keşfet" program serisini başarıyla tamamlayan kadınlara katılım belgesi verildi.
Esenler'de "İçindeki Gücü Keşfet" programını tamamlayan kadınlara katılım belgesi verildi

Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Rahmet Eli Yetimler Derneği Psikososyal Destek Birimi ortaklığıyla kadınların kişisel gelişimlerine, duygusal farkındalıklarına, iyilik hallerinin güçlendirilmesine ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarına odaklanan "İçindeki Gücü Keşfet" programı düzenledi.

"İçindeki Gücü Keşfet" programının ilk haftasında Klinik Psikolog Şeyma Tayfur, ''Duygusal Farkındalık ve Stres Yönetimi'' konuları üzerinde durdu. Tayfur, duygusal farkındalık egzersizleriyle katılımcıların, kendi duygularını daha iyi tanımasını ve anlamasını sağladı. 

Programın ikinci haftasında, ''Kişisel Gelişim Seminerleri ve Atölye Çalışmaları'' düzenlendi. Psikolog Şeyma Tayfur önderliğinde; özsaygı, iletişim becerileri, zaman yönetimi, karar verme ve problem çözme konularında farkındalık çalışmaları yapıldı. 

Seminerler serisinin üçüncü haftasında, duygusal destek grupları oluşturularak “Grup Terapisi” oturumları yapıldı. ''Umut ve Mutluluk'' konuları üzerine yapılan grup toplantılarında katılımcılar duygularını karşılıklı olarak paylaştı. 

Psikolog Şeyma Tayfur, programın son haftasında beslenme, duygusal yeme, uyku hijyeni, fiziksel aktivite ve mental sağlık konularını işledi. Dört hafta boyunca seminerlere katılım sağlayan kadınlara program serisini başarıyla tamamladıklarını simgeleyen katılım belgeleri teslim edildi.