Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 30.08.2024 16:01 Güncelleme: 29.08.2024 08:18

Epoint, Azerbaycan'ın Fintech Lisansı alan ilk girişimi oldu

Çevrimiçi ödemede Azerbaycan lideri olan Epoint, Azerbaycan Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından kendilerine fintech lisansı verildiğini duyurdu.
Epoint, Azerbaycan'ın Fintech Lisansı alan ilk girişimi oldu

Ülkedeki girişimler açısından ilk kez gerçekleşen bu olay, şirketin sağladığı hizmetlerin yüksek kalitesine ve en üst güvenlik ve güvenilirlik standartlarını sağladığına adeta bir kanıt teşkil ediyor.

Epoint, Azerbaycan Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren İnovasyon ve Dijital Kalkınma Ajansı'nın (IDDA) Teknopark'ında faaliyetlerini yürütüyor. IDDA'nın ana hedefleri, Azerbaycan'da dijitalleşme sürecine katkıda bulunmanın yanı sıra ülkenin inovasyon ekosistemini inşa etmek ve güçlendirmek olarak öne çıkıyor. Bu hedefler arasında yerel teknoloji girişimlerinin desteklenmesi ve yurtdışında faaliyet gösteren IT şirketlerini ülkeye taşımak da yer alıyor.

Epoint, e-ticaret ve ödeme hizmetleri alanını geliştirmeye, küçük ve orta ölçekli işletmeler için iş süreçlerini optimize etmeye ve hem yerel hem de uluslararası müşterilerin işlemlerini kolaylaştırmaya odaklanıyor.

Epoint platformunun mevcut özellikleri:

Ödeme modülü ile ücretsiz açılış sayfası,

Platformun, kullanıcının kendi web sitesi veya uygulaması ile dijital entegrasyonu,

Hem yerel hem de uluslararası kartlar için düzenli ve günün her saati ödeme,

Satıcılar ve alıcılar için elektronik bildirimler,

Banka, kredi ve taksit kartlarının yanı sıra Google Pay ve Apple Pay token’leriyle ödeme kabul eden bir sistem,

Yakın zamanda tanıtılan mobil uygulama ile platformun tüm özelliklerine erişim.

Epoint şu anda Azerbaycan dışında Ukrayna'da da faaliyet gösteriyor. Platform; İngilizce, Rusça ve Azerice dillerini destekliyor.

Epoint’in, geçen yıl dünyanın önde gelen girişim şirketi “500 Global’ın Gürcistan'da düzenlendiği bir organizasyonda 100 bin ABD doları topladığını belirtmekte de fayda var.

Epoint, geçtiğimiz Mayıs ayından beri İnovasyon ve Dijital Kalkınma Ajansı'nın (IDDA) Teknopark'ında faaliyetlerini sürdürmektedir. Epoint, IDDA'nın desteğiyle şimdiden bir dizi uluslararası etkinliğe katılım gösterdi ve Ekim 2024'te Dubai'de gerçekleşecek olan «GITEX ENS» zirvesinde de yer alacak.