Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Ekonomi Servisi 25.05.2024 12:20

Efor Çay & kahve üretim ve paketleme tesisi açıyor

Türkiye'nin sektördeki ilk 5 çay üretici markalarından Efor Çay, müşteri taleplerine daha iyi yanıt verebilmek ve pazar payını genişleterek büyümek amacıyla yine bir içecek grubu içerisinde yer alan kahve segmentine de adım atmaya karar verdi. Şirket, Tokat-Erbaa'da yeni bir üretim ve paketleme tesisi açma hazırlıklarını tamamlamak üzere.
Efor Çay & kahve üretim ve paketleme tesisi açıyor

"Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Müşterilerimizin tercihlerinin çeşitlenmesine yanıt olarak ve sektördeki gücümüzü sürdürme stratejimiz doğrultusunda, kahve üretimine de yönelme kararı aldık. Tokat-Erbaa'da faaliyete geçecek yeni tesisimiz, bu stratejimizin önemli bir parçası olacaktır. En son teknoloji ile donatılan Efor Çay & Kahve Üretim ve Paketleme tesisimizde çeşitli ve kaliteli çay ürünlerini paketleyeceğiz ve aynı zamanda kahve üretimini de gerçekleştireceğiz “şeklinde konuştu.

Yeni tesinin faaliyete geçmesiyle birlikte Efor Çay, bölgeye önemli bir yatırım yapacak ve istihdamı artırarak yerel ekonomiye destek sağlayacak. Ayrıca, şirketin kahve sektörüne girişiyle birlikte, Türkiye'nin kahve tüketim alışkanlıklarının da şekillenmesine katkıda bulunması bekleniyor.

Tokat-Erbaa'daki Efor Çay & Kahve Üretim ve Paketleme Fabrika ’sının açılışıyla ilgili detaylar yakında kamuoyuna duyurulacak.