Vakıf Katılım web
Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 22.06.2024 16:00 Güncelleme: 22.06.2024 17:29

EBB, Çanakkale'deki yangına destek verdi

Çanakkale'de meydana gelen orman yangınlarına Eskişehir Büyükşehir Belediyesi (EBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından destek olarak gönderilen ekipler, görevini başarıyla tamamlayarak Eskişehir'e döndü.
EBB, Çanakkale'deki yangına destek verdi

Hava sıcaklarının hızla yükselmesi ile birlikte orman yangınlar sayısında artış devam ediyor. 18 Haziran 2024 tarihinde Çanakkale’nin Eceabat ilçesi Kumköy mevkiinde başlayan orman yangınına ilgili makamlardan yapılan açıklamalara göre ilk müdahale 9 helikopter, 6 uçak, 94 arazöz ve 540 personel ile gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) Uşak, Manisa, Bilecik, Kütahya ve Eskişehir Valiliklerine gelen talimat doğrultusunda Eskişehir Büyükşehir Belediyesi AKOM’un koordinasyonu ile İtfaiye ve Park Bahçeler Dairesi Başkanlıklarından yangınlara müdahale etmek üzere arazöz, su tankeri ve personel desteği sağlandı. 575 hektarlık alanın zarar gördüğü yangın, çevre il ve ilçelerden gelen ekipler ile kontrol altına alındı.

Eskişehir AKOM yetkilileri, artan sıcaklıklılarla ormanlık alanlarda mangal ve ateş yakılmaması, araçtan bilinçsiz bir şekilde atılan izmarit, cam şişe gibi yangına sebebiyet verecek maddelerin atılmaması ve anız yakılmaması konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.