Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 25.08.2024 16:00 Güncelleme: 21.08.2024 10:34

Dünya Fotoğrafçılık Günü Sergisi açıldı

Osmangazi Belediyesi, Dünya Fotoğrafçılık Günü'nde Bursa'nın coğrafyasını ve kültürünü yansıtan fotoğraflardan oluşan sergiye ev sahipliği yaptı.
Dünya Fotoğrafçılık Günü Sergisi açıldı

Osmangazi Belediyesi, Osmangazi Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği iş birliğinde hazırlanan Dünya Fotoğrafçılık Günü Sergisi, Osmangazi Belediyesi Merkez Bina girişinde Bursalıların beğenisine sunuldu.

Fotoğraf sanatçılarının objektifine yansıyan 30 fotoğrafın yer aldığı ve 23 Ağustos'a kadar ziyarete açık olacak olan sergi, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Fatma Çil Yılmaz, Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) yönetimi ve fotoğraf sanatçılarının katılımıyla gerçekleşen tören ile ziyarete açıldı. 

Sergi açılışında yaptığı konuşmasına Dünya Fotoğrafçılık Günü’nü kutlayarak başlayan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, şunları söyledi:

"Böyle güzel bir serginin hazırlanmasında emeği geçen Osmangazi Kent Konseyi’ne ve BUFSAD üyesi değerli fotoğraf sanatçılarına teşekkür ediyorum. Sergi, her biri birbirinden güzel fotoğraflardan oluşuyor. Fotoğraf, önemli bir sanat dalı. İyi bir göze ve sanatsal bir bakış açısına sahip olmak gerekiyor. Fotoğraf sanatına gönül vermiş herkesin Dünya Fotoğrafçılık Günü’nü kutluyorum. Fotoğraf sanatına katkı sunmak adına ilerleyen günlerde yeni etkinliklere imza atmayı planlıyoruz."

Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Fatma Çil Yılma ise konuşmasında "Dünya Fotoğrafçılık Günü’nü böyle güzel bir sergi ile kutluyoruz. Fotoğrafçılar, tarihi bir anı veya toplumsal bir olayı tek bir fotoğraf karesi ile ölümsüzleştirdikleri gibi bazen de güzel bir anıyı veya doğal güzellikleri objektiflere yansıtırlar" dedi.