Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 02.07.2024 15:00 Güncelleme: 02.07.2024 15:06

DEVA Partili Ekmen: Mersin'in hakkını verin, havalimanını açın, otoyolu tamamlayın

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Mersin'deki kamu yatırımlarının ciddi gecikmelerle karşı karşıya olduğunu belirtti. Ekmen, özellikle Akdeniz Sahilyolu, Çeşmeli-Taşucu yolu, Ana Konteyner Limanı ve Çukurova Havalimanı projelerindeki aksaklıklara dikkat çekti
DEVA Partili Ekmen: Mersin'in hakkını verin, havalimanını açın, otoyolu tamamlayın

Ekmen, Akdeniz Sahilyolu projesinin 15 yıldır tamamlanamadığını belirterek, projenin yüzde 60 tamamlanma oranına sahip olduğunu ve 2024 yılı için ayrılan bütçenin çok yetersiz olduğunu ifade etti. Projenin ağır aksak ilerlediğini ve Çeşmeli-Taşucu yolunda müteahhit firmanın işe başladığına dair haberlerin doğruluğunu teyit edemediklerini söyledi.

Ekmen, Mersin'de yıllardır ifade edilen Ana Konteyner Limanı talebinin, büyük yatırım programlarından çıkarıldığını ve 2024 için tekrar programa eklendiğini belirtti. Mevcut limanın genişleme alanının, Atatürk Parkı'nın seyir alanını tamamen bozacağını ve toplumun aklıyla dalga geçilmemesi gerektiğini vurguladı. Ekmen, "Doğu Akdeniz'in en hakim ve en kuvvetli aktarma limanı olacak bu limanın bir an önce hayata geçirilmesi için verdiğimiz mücadeleyi devam ettireceğiz" diye konuştu.

Ekmen, konuşmasının sonunda Mersin'in kamu yatırımlarında yaşanan gecikmelerin kabul edilemez olduğunu belirterek, bu projelerin Mersin'in ekonomik ve sosyal gelişimi için hayati öneme sahip olduğunu söyledi.