Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 03.07.2024 14:00 Güncelleme: 03.07.2024 14:32

Dervişoğlu: Türk milleti bu kamburu atmaya kararlıdır

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu.
Dervişoğlu: Türk milleti bu kamburu atmaya kararlıdır

Madımak katliamında hayatını kaybedenleri rahmetle andığını söyleyen Dervişoğlu, “Cumhuriyet her bir vatandaşımızı, milletimizin şerefli bir mensubu olarak eşitler. Dinimiz, mezhebimiz, kökenimiz ve rengimiz ne olursa olsun; milletine, devletine ve yasalara bağlı herkes kanun önünde eşittir. Bu bakımdan Madımak’ta saldırıya uğrayan yalnız Alevi vatandaşlarımız değil, Cumhuriyet’in bizatihi kendisidir. Bu elim olayın yıldönümünde, insanlarımızı katleden hain ve melun zihniyeti lanetliyor, benzer olayların bir daha yaşanmaması için etnik, dini, mezhepsel ve yahut sınıfsal gerilim üzerinden siyaset yapmakta ısrar edenleri uyarıyor, tarihten ders çıkarmaya davet ediyorum” dedi.

Ülke genelindeki orman yangınları üzerinden iktidara yüklenen Dervişoğlu, “Bu tür yangınların havadan müdahale olmadan söndürülemeyeceğini her yıl acı şekilde öğrenip, bir yıl sonra unutan bir iktidarla daha ne kadar ormanımızı kaybedeceğimizin hesabını bilemiyoruz. Birçok alanda gördüğümüz İHA’ları, orman yangınlarında etkin bir şekilde kullanmak için daha kaç yangın bekleyeceğimizi bilmiyoruz. Cumhurbaşkanı’nın ve bakanların emrine, sayısı belirsiz özel jetler, filolar amade ederken, yıllardır yeterli sayıda yangın söndürme uçakları tedarik etmemelerini Vergimatik Mehmet’in tasarruf tedbirleriyle mi açıklıyorlar, bilmiyoruz.” ifadesini kullandı.

Yaptığı kamu hizmetini zorunlu askerlik gibi gördüğünü söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e tepki gösteren Dervişoğlu, "EYT, muhalefet yüzünden oldu diyen; gri listeden, Sayın Cumhurbaşkanı’nın gayretleri ile çıkıldı diyen zat söylüyor. Kur korumalı mevduat ile 818 milyar zarar ettirilen hazinenin bakanı söylüyor. Toplumu enflasyona ezdirmedik diyen zat söylüyor. Asgari ücret yüksektir, maaş zammına gerek yoktur diyen sözde bakan söylüyor. Bakıyor ama görmüyor. Enflasyonun yüzde 75 olduğu ülkenin hazine bakanı ifade ediyor bunları. Hem de elektriğe yüzde 38 zam yapılan hafta söylüyor. Vergimatik Mehmet’in diğer açıklamalarına girmeyeceğim. Çünkü onun da gideceği yer biliniyor.” şeklinde konuştu.

Kayseri'de yaşanan sığınmacı gerginliği üzerinden iktidara seslenen Dervişoğlu, “Zaman daralmaktadır. Siz çözümü görmezden geldikçe, yani sığınmacı ve kaçakları ülkelerine göndermeyi reddettikçe, Türk halkı kendi çözümünü bulmaya çalışacaktır. Siz çözüme ayak direttikçe, şiddeti çözüm olarak sunanlar da olacaktır. Ve yıllardır yürüttüğünüz yanlış politikaların bedelini; sadece çoluk çocuk, sadece vatandaşlarımız, sadece masumlar ödeyecektir. Sizleri buradan uyarıyorum. Çözüme direnmeyin! Çözümsüzlüğü teşvik etmeyin! Kendi acziyetinizi, devlete mal etmeyin! İdeolojik hezeyanlarınızın ve mezhepçi saplantılarınızın yenilgisini Türk milletine mal etmeye çalışmayın!” değerlendirmesini yaptı.

“Kardeşim Esad’tan, Zalim Esed’e; Zalim Esed’den, Sayın Esad’e” geçişin sonuçlarını sıralayan Dervişoğlu, şöyle devam etti:

“Geldiğimiz noktada, Erdoğan ve Emevi Camii’inde namaz kılma hülyasına kapılan ihvancı, ensarcı avanesinin Türkiye’yi soktuğu malum Ortadoğu bataklığı macerasının neticesinde, Türkiye’nin bir mülteci kampı haline getirilmesi, “Hata yapmışız Allah bizi affetsin” diyerek içinden çıkılabilecek bir iş değildir. Çünkü, Türk milleti bunalmıştır. Türk milleti öfkelidir; kendi vergisiyle, kazancıyla yapılan hastanelere gidememekten, mahallesindeki parkta oturamamaktan, kadınına, kızına göz diken sapıklardan öfkelidir. Ve kendi rızası olmadan sırtına yüklenen bu haksız ve ağır yükü Türk milleti daha fazla taşımayacaktır! Bu esaret zincirini kırmaya, bu kamburu atmaya kararlıdır.” dedi.