Siyaset - Politika Kaynak: Hibya Haber Ajansı 25.08.2024 15:10 Güncelleme: 25.08.2024 15:37

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör tehdidinin tekrar hortlatılmasına izin vermeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bitlis Toplu Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Belini kırdığımız, nefesini kestiğimiz, sınırlarımız içinde artık kıpırdayamaz hale getirdiğimiz terör tehdidinin tekrar hortlatılmasına izin vermeyiz." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör tehdidinin tekrar hortlatılmasına izin vermeyiz

Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Bir yıllık hasretin ardından tekrar Bitlis’teyiz. Gönüllerimizi buluşturan rabbime sonsuz hamd ediyorum. Samimiyetinize, ahde vefanıza, bugüne kadar gösterdiğiniz teveccühe teşekkür ediyorum.

Malazgirt Zaferimizin, 953’üncü yıl dönümünü anmak üzere bugün Bitlis’in inşallah yarın da Muş’un misafiriyiz. Öncelikle Bitlis’e olan şükran borcumuzu ödemek istiyorum. 31 Mart seçimlerinde Bitlis, bize verdiği söze sadık kalarak tercihini yine AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın hizmet siyasetinden yana kullandı.

İşte bugün hepsi birbirinden önemli kamu ve özel sektör yatırımlarını şehrimize kazandırmanın sevincini yaşıyoruz.

Sağlık alanında Adil Cevaz, Mutki, Ahlat ve Tatvan’da tamamlanan aile sağlık merkezleri ve 112 istasyonlarını, Gençlik ve Sporda Bitlis merkezde inşa ettiğimiz bin 500 kişilik kapalı spor salonunu, 5 bin kişilik stadyumu, kayak evi, kamp eğitim merkezi ve Şemsi Bitlis-i Öğrenci Yurdunu, Milli Eğitimde şehrimizin merkez ve ilçelerinde yapımını tamamladığımız anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lojmanlarını bugün resmen açıyoruz.

Kültürde Anıtlar Müdürlüğümüzce yapımı tamamlanan çevre ve meydan düzenlemelerini, Devlet Su İşlerimizin yaptığı taşkın koruma projelerini, Karayollarımızın bitirdiği köprü ve restorasyon işlerini, Bitlis halkının istifadesine sunuyoruz.

Farklı kamu kurumlarımıza ait hizmet binalarını, hükümet konaklarını da yine bu vesileyle resmi olarak hizmete açıyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun diyorum.

Bitlis Belediyemizin öncülüğünde Ahlat, Hizan, Yolalan belediyelerimiz emanetlerini taşıdıkları vatandaşlarımıza hizmet etmeyi sürdürüyor. Toplam yatırım tutarı, 210 milyon liraya ulaşan bu proje eser ve hizmetleri de bugün sizlerin emrine veriyoruz.

TOKİ Başkanlığımız, Tatvan’da Aydınlar Mahallemizde sosyal donatıları, altyapısı ve çevre düzenlemesiyle birlikte Millet Bahçesi’ni tamamladı. TOKİ ayrıca Ahlat’ta 1 milyar 96 milyon liralık bir yatırımla 218 konut ile 2 ticaret merkezi inşaatlarını bitirdi.

Bitlis, merkez tarihi şehir merkezi kentsel dönüşüm yenileme ve çevre düzenlemesi projesinde de sona geldik. Toplam 1 milyar 229 milyon liralık yatırım tutarı olan bu önemli projenin de açılışını gerçekleştiriyoruz.

 Şu çarpıcı rakama özellikle dikkatlerinizi çekmek isterim. Şehrimize sadece çevre ve şehircilik alanında son 22 yılda yaptığımız yatırımların güncel değeri 26 milyar liraya ulaşmıştır.

Bitlis’e hükümetlerimiz döneminde yapılan yatırımların toplamı ise 76 milyar lirayı aşmıştır. Eğitimden sağlığa, tarımdan ulaştırmaya, sosyal yardımlardan enerjiye her alanda şehrimizin çehresini değiştirecek eserlere imza attık.

Bitlis’te şu an 1 milyar 766 milyon liralık çevre ve şehircilik yatırımımız devam etmektedir. İnşallah bunları da tamamladıkça sizlerin emrine vereceğiz.

Bitlis’in özel sektör yatırımlarında da adeta şaha kalktığını görüyoruz. Geçen sene binlerce kardeşimize ekmek kapısı olma yanında şehrimizin ekonomisini güçlendirecek pek çok fabrikanın açılışını yapmıştık. Bugün de açılış zincirimize yeni halkalar ekliyoruz.

Kiler Holding tarafından 200 dönüm araziye inşa edilen 3 etaptan oluşan pamuk ipliği ve tekstil fabrikasının ilk etabının açılışını yapıyoruz. Halihazırda 217 kardeşimizin çalıştığı fabrikamızın kalan etapları da bittiğinde günlük 65 ton pamuk girdisiyle 50 ton iplik üretebilecek. Proje maliyeti 2 milyar 640 milyon lira olan fabrikamızın şimdiden hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.

Dün Aksaz Terane Komutanlığımızda TCG Piri Reis denizaltımızı donanmamızın saflarına kattık. Bugün de Bitlis’te toplam 1 milyar 525 milyon lira yatırım bedeliyle hayata geçirilecek Patlayıcı Madde Üretim Tesisi’nin temelini atıyoruz.

Terörün karanlık gölgesi doğu ve güneydoğu illerimizden çekildikçe şehirlerimizin yıllardır atıl kalan potansiyeli de ortaya çıkmaktadır. Turizm ve yatırımlar başta olmak üzere bölge illerimiz çok farklı bir ivme yakaladı. Korkunun yerini huzur, endişenin yerini güven aldı. Geri kalmışlık artık bölgemizin makus tarihi olmaktan çıktı, çıkıyor. Bölgemiz genelinde huzur ortamı güçlendikçe  hamd olsun yatırımlar çok daha hızlı şekilde ilerliyor.

Düşünün daha düne kadar terör yuvası olan Gabar Dağı’nda bugün ülkemizin en büyük petrol rezervlerinden birini çıkarıyoruz. Türkiye’nin 110 bin varile yaklaşan günlük petrol üretiminin yarısını Gabar’daki keşfimizden elde ediyoruz.

Farklı illerimizde yeni kuyular açmak için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Şunu açık yüreklilikle ifade etmek isterim ki bu başarıların hiçbiri tesadüfi değildir. Tüm bunları Bitlis’in ve teröre karşı dik duran vatandaşlarımızın desteğiyle başardık. Siz bize sahip çıktınız, hükümetimize sahip çıktınız. Size hizmet edenlere, sizin için ter dökenlere, mücadele edenlere sahip çıktınız. Biz de Bitlis ile birlikte tüm Türkiye’yi, kardeşliğimizi bugünlere taşıdık.

Şunu bugün bir kez daha açık açık söylemek istiyorum: Eski Türkiye artık tamamen geride kalmıştır.
İnsanımızın kökeninden, inancından, dilinden dolayı ötekileştirildiği günler artık geride kalmıştır.

Yasakların, baskıların, yokluk ve yoksullukların olduğu o eski günler artık bir daha gelmemek üzere tamamen geride kalmıştır. Zorlu mücadeleler neticesinde çok ağır bedeller ödeyerek elde ettiğimiz kazanımlarımızı kimsenin elimizden almasına müsaade etmeyiz.

Belini kırdığımız, nefesini kestiğimiz, sınırlarımız içinde artık kıpırdayamaz hale getirdiğimiz terör tehdidinin tekrar hortlatılmasına izin vermeyiz. Hukuk ve demokrasi içinde anayasal zeminde şehirlerimize hizmet için çalışanlarla herhangi bir sorunumuz yoktur ve olamaz. Ama eski günleri özleyenlere çatışmayı, terörü, gerilimi, şiddeti, baskıyı özleyenlere bizi eski karanlık günlere tekrar çekmek isteyenlere ise asla eyvallah etmeyiz.

Kökü dışarda olan, yularını Türkiye düşmanlarının tuttuğu provokatörlerin oyunlarına asla gelmeyeceğiz.

Biz millete ve ülkeye eser kazandırmanın derdindeyiz. Muhalefetin neyin peşinde koştuğunu sizler de görüyorsunuz. Yıllarca çevre üzerinden bize ders vermeye kalktılar şimdi İstanbul’un en nadide çevre hazinesini para babalarına peşkeş çekiyorlar. Sabah akşam güya liyakat üzerinden ahlak tüccarlığı yapıyorlardı. Göreve geldikleri belediyeleri 3 ayda hısım akraba çiftliğine çevirdiler.  Meydanlara söz verdikleri halde binlerce belediye işçisini gelir gelmez kapı dışarı ettiler.

Son 22 yılda nice zorluğun üstesinden nasıl geldiysek, nice olmaz denilen, yapılmaz denilen, hayal denilen şeyi başardıysak inşallah Türkiye Yüzyılı’nı da hep birlikte inşa edeceğiz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Bu düşüncelerle bir kez daha açılışını yaptığımız eser, hizmet ve tesislerin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.”