Siyaset - Politika Kaynak: Hibya Haber Ajansı 30.08.2024 11:00 Güncelleme: 30.08.2024 11:03

Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıtkabir'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıtkabir'de

Tören, devlet erkanının Aslanlı Yol'da yürüyüşüyle başladı. Erdoğan, Atatürk'ün mozolesine ay yıldız motifli çelengi bıraktı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve protokolde yer alan devlet erkanı, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Bugün özeli ve ebedi vatanımız olan Anadolu’daki varlığımızı perçinleyen millet olarak bağımsızlığımızı sağlayan büyük zaferin 102. yıl dönümünü heyecanla ve iftiharla kutluyoruz.

Her türlü imkansızlığa rağmen kazandığımız bu zaferle şanlı tarihimizin zaferler silsilesine yeni bir halka da eklemenin yanı sıra Cumhuriyetin ilanına giden yolu da ardına kadar açtık. Büyük bir inancın sarsılmaz bir imanın ve zorlu mücadelelerin esiri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni muhasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma hedefimize adım adım yürüyoruz.

Milletimizin kızıl elmasına dönüşen Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata geçirinceye kadar azim ve kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu gurur günümüzde zati halinizi silah arkadaşlarınızı ve gül bahçesine girercesine toprağa düşen aziz şehitlerimizi tekrar rahmetle yad ediyoruz. Ruhun Şad olsun."