Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 25.08.2024 11:00 Güncelleme: 25.08.2024 14:20

Çocuk bakım kuruluşları, Çocuk Kampı'nda değerlendirilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, çocuk bakım kuruluşlarındaki kalite standartlarının artırılması amacıyla Gaziantep'te 'Çocuk Kampı' düzenlenecek.
Çocuk bakım kuruluşları, Çocuk Kampı'nda değerlendirilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenecek olan kampa, çocuk bakım kuruluşlarında koruma ve bakım altında bulunan çocukların yanı sıra bakım personeli, meslek elemanı, geçmişte kurum bakımından yararlanmış yetişkin rol modeller ile Bakanlık personeli katılacak.

Kampta, kuruluş bakımı hizmetinden yararlanan çocukların görüşleri alınacak ve hali hazırda sunulan hizmetlerin son durumu değerlendirilecek.

Aynı zamanda kampta kurum bakımı hizmetinden yararlanmış yetişkin rol model kişiler ile koruma ve bakım altında olan çocuklar bir araya gelerek bilgi-deneyim paylaşımında bulunacak.

Çocukların çeşitli sosyal, sportif ve kültürel etkinliklerden yararlanacağı kampta ayrıca bakım personelinin ve meslek elemanlarının gelişimlerine katkı sağlaması amacıyla süpervizyon ve çeşitli eğitimler de verilecek.

Öte yandan kampta, Ankara, İstanbul, İzmir, Gaziantep, Kocaeli, Sivas, Muğla, Mersin, Konya, Trabzon, Samsun ve Niğde’nin dahil olduğu 12 ilden belirli sayıda çocuklar, bakım personeli, meslek elemanı ve Bakanlık personeli olmak üzere toplamda 95 kişinin yer alması bekleniyor.