Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 12.04.2024 00:00 Güncelleme: 12.04.2024 13:19

Çin ve Hindistan sınır sorunlarını çözmek için yapıcı diyalogu sürdürüyor

Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Çin ve Hindistan'ın sınır sorunlarını çözmek için yapıcı diyalogu sürdürdüğü belirtildi.
Çin ve Hindistan sınır sorunlarını çözmek için yapıcı diyalogu sürdürüyor

Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Çin ve Hindistan’ın sınır sorunlarını çözmek için yapıcı diyalogu sürdürdüğü belirtildi.

Çin Dışişler Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning bugünkü günlük basın toplantısında, Çin-Hindistan ilişkilerini değerlendirdi.

Sözcü Mao, sağlıklı ve istikrarlı Çin-Hindistan ilişkilerinin iki tarafın menfaatlerine uygun olduğu gibi, bölgenin hatta tüm dünyanın barışına ve gelişimine de yararlı olduğunu söyledi.

Sınır meselesinin iki ülke arasındaki ilişkilerin bütünü olmadığına dikkat çeken sözcü, bununla ilgili sorunun ikili ilişkilerin uygun konumuna yerleştirilerek uygun bir şekilde yönetilmesi gerektiğini ifade etti.

Sözcü, halihazırda iki ülkenin diplomatik ve askeri kanallarla sınır durumuyla ilgili sorunların çözülmesi için sıkı teması sürdürdüğünü ve bu hususta ilerlemeler kaydedildiğini aktardı.

Hindistan’ın Çin’le aynı yönde ilerleyerek ikili ilişkileri stratejik seviyeden uzun vadeli bakışla ele alması arzusunu dile getiren Mao Ning, iki tarafın aralarındaki karşılıklı güvenin artırlmasına ve diyalog ile işbirliğinin ilerletilmesine bağlı kalarak fikir ayrılıklarını uygun bir şekilde çözmesi ve ikili ilişkilerin sağlıklı ve istikrarlı bir yörüngede gelişmesi için çaba harcaması gerektiğini de vurguladı.