Kültür Sanat 27.11.2023 13:24

​ÇAĞLAR TAĞCI'NIN ''GENESSİS'' SERİSİ CONTEXT ART MİAMİ'DE! 5-10 ARALIK

Eserleri en çok satan sanatçılar arasında yer alan Çağdaş Soyut sanatın genç temsilcilerinden Çağlar Tağcı'nın eserleri, dünyanın en prestijli sanat fuarlarından birisi olan Context Art Miami'de 5-10 Aralık tarih aralığında Gama Art Gallery standında sergileniyor.
​ÇAĞLAR TAĞCI'NIN ''GENESSİS'' SERİSİ CONTEXT ART MİAMİ'DE! 5-10 ARALIK

Eserleri en çok satan sanatçılar arasında yer alan Çağdaş Soyut sanatın genç temsilcilerinden Çağlar Tağcı’nın eserleri, dünyanın en prestijli sanat fuarlarından birisi olan Context Art Miami’de 5-10 Aralık tarih aralığında Gama Art Gallery standında sergileniyor.

Her yıl Aralık ayının ilk haftası düzenlenen Context Art Miami’de 2023 yılının son sergisini “Genesis’’ serisinden üç eseri ile tamamlayacak.

Sanatçı işlerinde; Evren üzerine ‘’astral keşif yolculuğum’’ diye adlandırdığı düşünceler, izlediği filmler, okuduğu kitaplar, uzayla ilgili gelişmeleri takip etmesi, gökyüzüne olan ilgisiyle beslenerek zihninde oluşan düşünce ve kurgulardan yarattığı kendi evrenini soyut çalışmalarıyla tuvale yansıtıyor.  Resimlerinde evren ve yaratılış konularını ele alan sanatçı, geometrik şekilleri kullanarak disiplinli ve temiz bir yaklaşımla soyut yüzeyler yaratıyor. Sıçramalarının görünen rastgeleliğini tamamen kontrol altında tutarak, cesur fırça darbeleri, damlama ve sıçratma teknikleriyle dinamik renk patlamaları yaratıyor. Evrenin düzenli ve düzensiz yapısını zihninde kurgularken resimlerinde bulutsuları, kozmik patlamaları, yıldızların doğuşunu anımsatan kendi zengin ve dinamik evrenini yaratıyor.