Muğla Kaynak: Hibya Haber Ajansı 12.01.2024 16:34 Güncelleme: 12.01.2024 16:22

Büyükşehir, Muğla'nın hizmetine sunduğu 109 yeni aracını tanıttı

Muğla Büyükşehir Belediyesi araç filosuna katılan 297 milyon 367 bin TL değerindeki 109 araç için tanıtım töreni düzenledi.
Büyükşehir, Muğla'nın hizmetine sunduğu 109 yeni aracını tanıttı

Muğla’nın 13 ilçesinde vatandaşlara farklı alanlarda hizmet veren büyükşehir belediyesi, envanterine katılan 109 yeni araç için Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ev sahipliğinde tanıtım töreni düzenlendi. 

Törende Muğla Büyükşehir Belediyesinin envanterine eklediği 23 Otobüs, 32 kamyonet, 8 damperli kamyon, 6 su tankeri, 6 yol süpürme aracı, 4 mobil bakım onarım aracı, 3 sepetli platform, 3 mini çöp toplama aracı, bir vidanjör, bir kayar kasalı kurtarma aracı, bir kanal kazıcı yükleyici iş makinesi, bir paletli dozer, bir iş makinesi taşıma aracı, 19 motosiklet tanıtıldı.

Törende konuşan şoförler odası başkanı Arif Özer, pandemide şoför esnafının mağdur olduğunu, yıllardır süren ücretsiz taşıma sorununun Başkan Gürün tarafından çözüldüğüne vurgu yaparak, “Yıllardır şoför esanafımız ücretsiz taşıma konusunda mağdurdu. Şimdi aradaki farkı büyükşehir belediyesi ödüyor ve esnaf rahat nefes aldı. Alınan bu araçlarla da hizmet kalitesi yükseldi. Bu nedenle destekleri için Başkan Osman Gürün’e teşekkür ederim.” dedi.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ise, büyükşehir belediyesi tarafından 13 ilçede büyük hizmetlerin yapıldığını vatandaşların bu soğuk  havalarda sıcak ve güvenli ulaşım için yeni araçların büyük önem taşıdığına vurgu yaptı.

Cumhur Uzun, “Başkan Gürün, Ömrünü Muğla’nın Hizmetine Adadı” Törende konuşan CHP Milletvekili Cumhur Uzun, Başkan Osman Gürün’ün ömrünün çeyrek asrını Muğla’nın hizmetine adadığını vurgulayarak “Başkanımız Muğla için çalıştı çabaladı yaratılan tüm değerle ömrünü koydu. Bundan beklediği sadece yaşadığı şehrin ülkede örnek olmasıydı. Muğla’ya kendini adayan ve bunu iktidara rağmen yapan başkanımız Osman Gürün’e minnetlerimi ifade etmek istiyorum Sadece bu araçlara baktığımızda bile hizmetlerin ne kadar büyük olduğunu anlamak mümkün.” ifadelerini kullandı.

CHP Milletvekili Gizem Özcan ise Muğla’nın ülke ekonomisine çok büyük katkı sunduğunu ancak hak ettiği yatırımı merkezi hükümet tarafından alamadıklarını belirterek, “Muğlamız merkezi hükümet tarafından ülkeye sunduğu katkının karşılığını alamıyor. Buna rağmen Muğla Büyükşehir Belediyemiz 10 yıllık süreçte çok önemli yatırımlar yaptı ve şehrimize kazandırdı.” diye konuştu.

Belediye Başkanlığı süresince Muğla’nın her kuruşuna sahip çıktıklarına vurgu yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, ellerinde para olmadan hiçbir zaman harcama yapmadıklarını ve güçlü bir mali yapıyla sadece  hizmet etmek için çalıştıklarını söyledi.

Gürün, “Göreve geldiğimizde ilçe belediyelerinden aldığımız araçlar vardı. Bu araçların yaşları oldukça yüksekti. Biz o araçlarla hizmetlerimizi aksatmadan yürütmeye çalıştık. Bu filonun mutlaka gençleştirilmesi ve büyütülmesi gerekiyordu. 3 ay kaldı neden sen bu araçları aldın denebilir. Ancak biz bunların programını çok uzun zamandır çalıyoruz. Fiyat açısından en uygun şekilde araçları temin etmeye çalışıyoruz. Yine itfaiye araçlarımızda çok yaşlıydı. 2014 yılında 118 araç devraldık. 10 yılda ise 6’sını hizmetten çektik ve 56 araç alarak bu sayıyı 168’e yükselttik.” ifadelerine yer verdi.

Muhalefet partisi olmalarından kaynaklı olarak birtakım zorluklar yaşadıklarına vurgu yapan Başkan Gürün, “Hizmet ederken, bahane üretmeden çözüm aramaya yöneldik. Her zaman önümüzde engellemeler vardı. Muhalefet olarak görev yaptık. Bu süreçte birtakım haksızlıklarla karşılaştık. Ancak bahane yerine hizmet etmeye çalıştık. Halkımızın ihtiyaçları doğrultusunda elimizdeki para oranında çalıştık. Bodrum’da çok büyük altyapı eksikleri vardı. Şimdi bunları tamamladık.” dedi.