Teknoloji Kaynak: Mustafa Ercan ORTAÇ 16.04.2024 14:46

Bulutistan, şirketlerin güvenli şekilde buluta geçiş sürecini sağlayacak

Bulutistan, uçtan uca güvenlik çözümü sağlayıcılarından Fortinet'in Türkiye'deki Expert Partneri BeyazNet ile gücünü birleştirerek sağlıklı ve güvenli bulut geçişi sağlayacak. İş birliğiyle şirketlere zaman ve maliyet avantajı ile çeviklik kazandırılacak.
Bulutistan, şirketlerin güvenli şekilde  buluta geçiş sürecini sağlayacak

Teknolojideki olağanüstü gelişim, şirketleri veri güvenliği ve iş sürekliliği konularında daha hızlı adımlar atmaya yöneltirken, bu süreçte bulut teknolojilerinin kritik rolü daha da önemli hale geldi.  İş süreçlerini bulut altyapısı üzerinden yürüten şirketler, veri kaynaklarını bulutta dağıtarak tüm altyapı ve uygulamalarının varlığını güvenli bir havuzda buluşturabiliyor. Şirketlerin buluta geçiş sürecinin sağlıklı bir şekilde yönetilmesi için BT alt yapıları ve sistemlerinin teknik yeterliliğinin, güvenliğinin ve regülasyonlara uygunluğunun analiz edilmesi büyük bir önem taşıyor.

 

Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketi olarak unicorn olma vizyonuna adım adım yaklaşan Bulutistan, şirketleri hızlı ve güvenli bir şekilde bulut ortamında buluşturmaya yönelik attığı adımlara bir yenisini daha ekledi. Bulutistan, BeyazNet iş birliğiyle şirketlerin mevcut alt yapısının Dijital Olgunluk Analizi’ni çıkararak, buluta geçiş sürecinin sağlıklı ve güvenli bir zeminde yönetilmesini sağlayacak. Her türlü güvenlik açıklarına geçit vermeyen bir yaklaşımla şirketlerin BT alt yapıları ve sistemlerinin teknik yeterliliğini, güvenliğini ve regülasyonlara uygunluğunu tespit ederek, hızlı ve etkili bulut hizmeti sağlayacak.

 

Gençtürk: “Şirketlere sağlıklı bir yol haritası sunacağız”

İş birliği ile buluta geçiş sürecine giden yolu güvenli bir duvarla örerek, şirketlere sağlıklı bir yol haritası sunacaklarını kaydeden Bulutistan Türkiye Genel Müdürü Gökhan Gençtürk, “İş birliğimiz kapsamında BeyazNet’in kurumlarda bilişim sistemi alt yapısının olgunluğunu uçtan uca regülasyonlar bakış açısı ile değerlendiren ve raporlayan Dijital Olgunluk Analizi (DMA) hizmetiyle şirketlerin BT sistemlerinin uçtan uca fotoğrafını çekeceğiz. Böylece şirketlerin siber güvenliğine ilişkin bağımsız bir değerlendirme yaparak, her türlü güvenlik açığını ortadan kaldırıp buluta geçişin sağlıklı bir zeminde yönetilmesini destekleyeceğiz. Sağlıklı ve güvenli bulut göçü sağlamak yönünde gerçekleştirdiğimiz bu güç birliği ile daha çok şirketi güçlü alt yapımızın sunduğu esneklik, maliyet tasarrufu ve verimlilik artışı ile tanıştıracağız” diye konuştu. 

 

Fatih Zeyveli: “Bulutistan’ı güçlü iş ortağımız olarak görüyoruz”

BeyazNet CEO’su M. Fatih Zeyveli ise konuya ilişkin şunları söyledi: “BeyazNet olarak, çeşitli kurum ve şirketlerle planladığımız yeni nesil Dijital Olgunluk Analizi hizmetimizi Bulutistan'ın esnek alt yapısı ile buluşturarak sağladığımız zaman ve maliyet tasarrufu ve çevikliği artırmayı hedefliyoruz. Bu sayede, kurumlar ve şirketler DMA hizmeti almaya karar verdikleri andan itibaren hızlı ve etkili bir şekilde bulut teknolojileriyle buluşabilecekler. İş birliği ile her büyüklükteki şirketlerin bilişim sistemlerinin olgunluğunu, daha hızlı ve bütçe dostu bir şekilde raporlayabileceğiz. Bulutistan’ı DMA’nın geleceğine inanan ve hızını artıran güçlü iş ortağımız olarak görüyoruz. Bu iş birliği şirketlere yeni fırsat kapıları aralayacak.”