Magazin 27.11.2023 14:49

​BİZ İSTANBUL'UN İLHAM VEREN ÖYKÜSÜ, "LEZİZ İSTANBUL" BELGESELİ İLE puhutv'DE YAYINDA!

Yüzlerce yıldır farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan İstanbul'un kültürel çeşitliliğini yansıtmak, bu zenginliği tüm dünyaya tanıtmak ve farklı etniklerin bir arada yaşama kültürünü, gelenek ve ritüellerini birlikte kutlamak arzusuyla tasarlanan BİZ İstanbul'un öyküsü puhutv ile ekrana taşınıyor.
​BİZ İSTANBUL'UN İLHAM VEREN ÖYKÜSÜ,  "LEZİZ İSTANBUL

Yüzlerce yıldır farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan İstanbul’un kültürel çeşitliliğini yansıtmak, bu zenginliği tüm dünyaya tanıtmak ve farklı etniklerin bir arada yaşama kültürünü, gelenek ve ritüellerini birlikte kutlamak arzusuyla tasarlanan BİZ İstanbul’un öyküsü puhutv ile ekrana taşınıyor. AKM’nin eşsiz atmosferinde misafirlerine tarihten damıtılmış, geçmişle ve bugünle diyalog içinde bir İstanbul deneyimi yaşatan BİZ İstanbul’un 270º’lik görkemli manzarasının ve iç mekân detaylarının olağanüstü görüntüler eşliğinde verildiği belgesel, gastronomi, tarih ve kültür meraklılarının mutlaka radarına alması gereken bir yapım. 

“İstanbul’u bilmeyen bir kişiye İstanbul nasıl anlatılır? Çok kültürlü ve çok katmanlı bir tarihe sahip İstanbul’u yemek kültürü üzerinden anlatmak mümkün müdür?” sorularından yola çıkarak tasarlanan, İstanbul’un köklerinden ve geleneklerinden güç alan BİZ İstanbul, şehrin kadim yemek kültürünü gelecek nesillere aktararak kültürel sürdürülebilirlik çerçevesinde, İstanbul mutfağının unutulmaya yüz tutmuş değerlerini, geleneklerini, ritüellerini, yeme-içme alışkanlıklarını yaşatmayı amaçlıyor. 

İstanbul mutfağının bu çok katmanlı, çok kültürlü, kozmopolit yapısı, puhutv Orijinal serisinde yer alan Leziz İstanbul belgeselinin de esin kaynağı. Evlerde, esnaf lokantalarında pişen tencere yemeklerinden sokak lezzetlerine ve Osmanlı saray mutfağının inceliklerine uzanan İstanbul yemek kültürü, bu belgeselde BİZ İstanbul’un hikayesiyle yeniden hayat buluyor.

BİZ İstanbul, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle Doğuş Yeme- İçme, Turizm ve Perakende Grubu bünyesinde marka yaratıcısı Kaya Demirer ve projenin mimarı Murat Tabanlıoğlu eşliğinde her biri alanında uzman danışman komitesinin desteğiyle hayata geçirildi. Bu muhteşem mekânın ve menünün arkasındaki derinlikli araştırma süreci, restoranın yola çıkış felsefesi ve bugüne kadarki öyküsü Leziz İstanbul belgeseli aracılığı ve gastronomi, kültür, tarih alanında araştırmalarıyla tanınan Levent Erden, Özge Samancı, Aylin Öney Tan, Levon Bağış, Banu Özden, Tilbe Çakır, Emre Senan ve danışman uzman şef Tolga Atalay gibi isimlerin anlatımlarıyla izleyenlere aktarılıyor.