Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 27.06.2024 09:00 Güncelleme: 27.06.2024 11:37

BİST 100 analizi

Hafta başından başlayan güç kayıpları giderek belirginleşirken, BİST 100 endeksi dün günü %1.81 oranında değer kaybı ile 10486.70 seviyesinde tamamladı.
BİST 100 analizi

Hafta başından başlayan güç kayıpları giderek belirginleşirken, BİST 100 endeksi dün günü %1.81 oranında değer kaybı ile 10486.70 seviyesinde tamamladı. Bu haftanın en düşük seviyesinden gerçekleşen kapanış ile teknik açıdan da olumsuz görünümün belirginleştiğini gözlemliyoruz. Diğer yandan kısa vadeli göstergelerin son üç günde yaşanan satışlarla beraber saatlik grafiğinde de bazı kısa vadeli indikatörlerin aşırı alım yani destek bölgelerine yaklaştığını görüyoruz.

Şimdilik ana Trend'de bir bozulma beklememekte birlikte hızlı yükselişler sonrasında gelen satışları doğal karşılıyoruz. Ancak mevcut teknik görünümün haftanın son  iki gününde yaşanan geri çekilme hareketinin devam edebileceğini ihtimalini de artıyor. Ayrıca TCMB’nin, Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararının  açıklanacağı günde karar sonrasında piyasalarda aşağı veya yukarı yönlü oynaklıklar görebiliriz. Yarın açıklanması beklenen Türkiye’nin Gri Liste’den çıkış beklentileri de endeks üzerinde belirsizliğe neden olmakla birlikte yön  arayışında belirleyici olacaktır.

Bu nedenle yeni pozisyonlarda daha temkinli olunmasını öneriyoruz. Ayrıca, taşınan pozisyonlar için hisse bazlı destek noktalarında stop-loss kullanmanın yararlı olacağını düşünüyoruz. Güne yatay başlangıç yapmasını beklediğimiz endekste 10383– 10580 bandını ilk destek ve direnç seviyeleri olarak takip edeceğiz. Gün içi tepki alımlarının güç kazanabilmesi için 10580 seviyesinin üzerinde kapanış gerçekleşmeli. Aksi halde son günlerde etkili olan geri çekilme eğiliminin devamını görebiliriz

Kaynak: A1 Capital