Eğitim Kaynak: Ali Naki ÖZKAN 30.06.2024 12:45

Belek Üniversitesi'nde Mezuniyet Töreni

Vali Hulusi Şahin, Belek Üniversitesinin 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Törenine katıldı. Törende konuşan Vali Şahin, "Ön yargılarımızı bir kenara atalım, biz kararlı olursak, çalışırsak başarı da kendiliğinden gelecektir." dedi.
Belek Üniversitesi'nde Mezuniyet Töreni

Belek Üniversitesi kampüs alanında gerçekleştirilen törene Vali Şahin’in yanı sıra, Serik Belediye Başkanı Kadir Kumbul, Serik Kaymakamı Dr. Cemal Şahin, Milli Eğitim Bakan danışmanı Prof. Dr. Kamile Perçin Akgül, Belek Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Yazıcı, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal, İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, akademisyenler,  ilgili kurum müdürleri, STK temsilcileri, öğrenciler ve veliler katıldı. 


Bilimsel Şüphecilikten Vazgeçmeyin

Mezuniyet heyecanı yaşayan gençlerin heyecanına ortak olan Vali Şahin, “Gençlerimizi görünce bizlere moral ve enerji geliyor. Nasihat vermek dünyanın en kolay işi, asıl mesele nasihatleri tutmaktır. Bunun için belli bir vizyon, kalite ve idrak kabiliyeti gerekiyor.” dedi.  

Vali Şahin, yaşamımız boyunca bir metod ve yöntem ile hayata bakmamız gerektiğini ifade ederek, “Üniversite size bilimsel düşünceyi, bilimsel şüpheciliği ve bilimsel değerlendirmeyi öğretiyor. Bilimsel şüphecilik yani çapraz okumaktan hiçbir zaman vazgeçmeyin.” dedi. 

Ön Yargılarımızı Bir Kenara Atalım
Üniversitelerin sadece meslek edindirme kurumları olmadığını vurgulayan Vali Şahin, “Vatan sevgisi, millet sevgisi, adalet ve hakkaniyet haricinde bütün kırmızı çizgilerimizi ve ön yargılarımızı bir kenara atalım. Biz kararlı olursak, çalışırsak, istikametimizi doğru belirlersek başarı da kendiliğinden gelecektir.” dedi.  


Belek Üniversitesinin büyük fedakarlıklar gösterilerek iyi bir konuma getirildiğini belirten Vali Şahin, “Mütevelli başkanımızın şahsında mütevelli üyelerine teşekkür ederim. Siz emeğinizi milletinizle paylaşmayı tercih ettiniz.” dedi. 

Protokol konuşmasının ardından Vali Şahin, mezun olan öğrencilere plaket takdim ederek geçiş törenini izledi.