Siyaset - Politika Kaynak: Hibya Haber Ajansı 16.03.2024 19:00 Güncelleme: 16.03.2024 11:08

Başkan Yavaş: "İstasyon sayımızı yıl içerisinde 53'e çıkarmayı planlıyoruz"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Tulumtaş ve Turgut Özal Mahallelerinde yapımı tamamlanan itfaiye istasyonlarının açılışını gerçekleştirdi.
Başkan Yavaş: "İstasyon sayımızı yıl içerisinde 53'e çıkarmayı planlıyoruz"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, açılışta konuşarak Ankara İtfaiyesi’nde yapılan güçlendirme çalışmalarını anlattı.

Çok büyük eksiklikleri olan itfaiye araç filosunun yüzde 80 oranında yükseltildiğini belirten Başkan Yavaş, Ankara İtfaiyesi için yapılan çalışmaları şöyle anlattı:

“Toplamda ise 125 yeni aracı filomuza kattık. İtfaiye bölümü mezunu gençlerimizden 544 arkadaşımızı itfaiye teşkilatımıza kazandırdık. Yine göreve geldiğimizde birçok bölgede istasyon eksikliği vardı. 5 istasyonumuzu yeniledik. Hizmete bugün açacağımız, şehitlerimizin ismini verdiğimiz 2 yeni istasyonumuzla birlikte başkentimizde istasyon sayımızı 48’e çıkarmış bulunuyoruz. Bunun yanı sıra 5 yeni istasyonumuz daha bu yıl içerisinde yapımına başlanacak olup istasyon sayımızı yıl içerisinde 53’e çıkarmayı planlıyoruz.”

Başkan Yavaş, kırsal mahallelere toplamda 546 adet yangına ilk müdahale tankeri dağıttıklarını ve eğitimlerini verdiklerini ifade ederek, “Bir yangın anında, insan canının en değerli olduğu ve saniyelerin saatlere dönüştüğü o anda, itfaiye olay yerine gidene kadar müdahale edilebilsin istedik” dedi.