Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 25.08.2024 12:00 Güncelleme: 25.08.2024 14:16

Başkan Ünlüce: Hemşehrilerimizin yaşamını kolaylaştırmaya devam edeceğiz

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin yollardaki gece mesaisi 2024-2025 eğitim öğretim yılı öncesi 26 Ağustos'ta tamamlanacak.
Başkan Ünlüce: Hemşehrilerimizin yaşamını kolaylaştırmaya devam edeceğiz

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin kent içi trafiğin aksamaması için “Şehir Uyurken Büyükşehir Mesaide” mottosuyla 2 Temmuz’da yollarda başlattığı gece mesaisi 26 Ağustos’ta tamamlanıyor.

Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekiplerinin kentin ana arterlerinde gece yürüttüğü asfalt onarım ve yenileme çalışmalarında 22 bin ton asfalt serimi yapılarak yol yenileme ve yama çalışması gerçekleştirildi.

Gece mesaisi boyunca Ulusal Egemenlik Bulvarı Köprüsü, Çilem Caddesi Köprüsü, Baksan Sanayi Sitesi Köprüsü, Ertuğrul Gazi Caddesi, Eğitimciler Caddesi, Ulus Caddesi ve Cumhuriyet Bulvarında asfalt yenileme çalışmaları tamamlandı. Ayrıca Maide Bolel Caddesi, Sarper Caddesi, Hicri Sezen Caddesi, İsmet İnönü 2 Caddesi, Erzurum Kongresi Caddesi, Sivas Kongresi Caddesi, Hakimiyet Sokak, İstiklal Caddesi, Karsak Caddesi ve Çilem Caddesi ile Bahadır Caddesi Kavşağında asfalt yama çalışmaları gerçekleştirildi.

Planlamaya göre, 26 Ağustos tarihine kadar Yaşar Kemal Bulvarı, Ali Fuat Güven Bulvarı ve Öğretmenler Caddesi Kavşağı Kavşağı ile Basın Şehitleri Kavşağında asfalt yama çalışmaları yapılacak. Ayrıca Şirintepe Mahallesi Örme Sokak’taki çalışmaların ise yeni eğitim öğretim yılı öncesi tamamlanması hedefleniyor.

Yol yapımının tamamlandığı bölgelerde Ulaşım Dairesi Başkanlığı Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler de gece mesaisi kapsamda trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla şerit ve çizgi boyama çalışmaları gerçekleştirdi.

Gece mesaisi uygulamasını değerlendiren Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, “Bu kapsamda kent merkezi ve kırsalda yollarımızı daha güvenli hale getirmek için tüm ekiplerimizi seferber ettik. Özellikle kent içi trafikte ana arter dediğimiz bölgelerde yapılacak yol bakım, onarım ve yenileme çalışmalarının trafiği aksatmaması çok önemli bir konuydu. Bunu önceliğimiz olarak belirledik ve ekiplerimize de kolaylık sağlayacak şekilde gece mesaisini 2 Temmuz’da başlattık. Böylece çalışanlarımız için 150 dereceye kadar ulaşan sıcak asfaltın serim çalışmaları daha kolay hale geldi. Kent merkezi ile kırsalda emekçilerimizin alın teriyle, şehrimize değer katacak çalışmalara ve hemşehrilerimizin yaşamını her alanda kolaylaştıracak uygulamalara aralıksız devam edeceğiz.” dedi.