Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 02.05.2024 00:00 Güncelleme: 02.05.2024 09:44

Başkan Ünlüce, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına katıldı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında yapılan kutlama etkinliklerine katıldı.
Başkan Ünlüce, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına katıldı

Eskişehir’de Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK İŞ), Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Eskişehir Bilecik Tabip Odası'nın oluşturduğu 1 Mayıs Tertip Komitesi tarafından düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlama programı kapsamında ilk olarak CHP İl Başkanlığı korteji, Ulus Anıtı'nda toplandı.

Cumhuriyet Meydanı’na ellerinde pankart ve dövizlerle yürüyüşe geçen kortejde CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, CHP Eskişehir Milletvekilleri Jale Nur Süllü, Utku Çakırözer ve İbrahim Arslan, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP ilçe, kadın, gençlik kolları başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile partililer yer aldı.

Başkan Ünlüce, programda yaptığı konuşmada 1 Mayıs’ta Eskişehir’den ses verdiklerini belirterek, “Bizler buradan iktidara tekrar sesleniyoruz. İnsan onuruna yakışan maaşlar istiyoruz. İşçi ölümleri iş kazaları olmasın istiyoruz. Hak kayıplarımız olmasın istiyoruz. Emekliler haklarını alsın istiyoruz. Bu meydandan Eskişehir’e, Türkiye’ye, dünyaya sesleniyoruz. Yaşasın 1 Mayıs.” dedi.