Vakıf Katılım web
Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 28.06.2024 15:00 Güncelleme: 28.06.2024 16:35

Başkan Özer: İstanbul'da bir başarı hikayesi yazılacaksa Esenyurt'ta yazılacaktır

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer öncülüğünde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla Ortak Akıl Zirvesi düzenlendi.
Başkan Özer: İstanbul'da bir başarı hikayesi yazılacaksa Esenyurt'ta yazılacaktır

Esenyurt’un yerel kalkınmadaki yol haritasının belirlenmesi amacıyla düzenlenen Ortak Akıl Zirvesi kentin sorunları masaya yatırıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen zirveye, CHP Genel Başkan Yardımcısı-CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin, ESİDER Başkanı Turgut Şavlı, SANDER Başkanı Fatih Demir, ISIFED Başkanı Ahmet Faruk Kınacı’nın yanı sıra birçok iş insanı, sanayici ve dernek temsilcileri katıldı.

Başkan Özer, programda Esenyurt’un genel durumunu anlatan bir sunum gerçekleştirirken “Silikon Vadisi'nin İstanbul'da kurulacağı, kurulabileceği tek yer Esenyurt’tur. Bu altyapı ilçemizde var. Bize destek verin, sizin önderliğinizle Esenyurt’ta bu işi başaralım” dedi.

Gerçekleştirdiği sunumda Esenyurt’un zayıf ve güçlü yönlerine de değinen Başkan Özer, “Bir zincirin gücü onun en zayıf halkasıyla ölçülür. İstanbul'un zayıf halkası ise Esenyurt'tur. Dolayısıyla stratejik yer Esenyurt'tur. Bir başarı hikayesi yazılacaksa Esenyurt'ta yazılacaktır” diye konuştu.

Özer’in konuşmasının ardından kürsüye çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise; “Biz sizinle, Ahmet Başkanımla birlikte bugün plan yapmak için buraya geldik. Birlikte düşünelim, birlikte konuşalım. Yani bu memleketin her karışı bizim. Şimdi birlikte olma zamanı, seferberlik zamanı.” diyerek masanın önemine vurgu yaptı.