Yerel Yönetimler Kaynak: Hibya Haber Ajansı 01.09.2024 18:00 Güncelleme: 01.09.2024 12:34

Başkan Özer: Afetlere dirençli kent anlamında çalışmalarımız sürüyor

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Nazım Hikmet Bulvarı'nda 33 katlı sitede çıkan yangınla ilgili olay yerinde inceleme yaptı.
Başkan Özer: Afetlere dirençli kent anlamında çalışmalarımız sürüyor

Esenyurt Yeşilkent Mahallesi, Nazım Hikmet Bulvarı'nda bulunan 33 katlı Fi Tower sitesinin -2’nci katındaki elektrik panosunda yangın çıktı.

Sitenin tamamını yoğun duman kaplayan yangına çevre ilçelerden de itfaiye ve ambulans ekipleri sevk edildi. Sitede mahsur kalan 100’ün üzerinde kişi itfaiye ekipleri ve Esenyurt Belediyesi Arama Kurtarma (ESAK) ekibinin yoğun uğraşları sonucunda kurtarılırken, yangından etkilenen 15 kişi hastanelere sevk edildi.

Belediyeye ait tankerlerin itfaiye ekiplerine su takviyesinde bulunduğu yangın, tamamen kontrol altına alınarak tahliye çalışmaları tamamlandı.

Yangının yaşandığı Fi Tower sitesinde incelemelerde bulunan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, “Yaklaşık 15 vatandaşımız hastaneye kaldırıldı. 100’ün üzerinde tahliye var. Arkadaşlarımız hastanedeki arkadaşlarla ilgileniyorlar. Çok şükür bir can kaybımız yok. Hayati tehlikesi olan da yok.” diye konuştu.

Başkan Özer,  Esenyurt’taki yapılaşma sorunuyla ilgili de açıklama yaparak, "Maalesef bu Esenyurt’ta yaşadığımız büyük bir sorun. Geldiğimiz günden beri uğraşıyoruz. Üç adamız yasaklı idi. Birini açtık. İkisi hala yasaklı. Sadece yangın değil depreme dirençli kent anlamında da çalışmalarımız sürüyor. Geçen hafta deprem sempozyumu yaptık. Bu maalesef ulusal bir mesele. Hep birlikte el ele verirsek üstesinden gelebiliriz.” dedi.