Yerel Yönetimler Kaynak: Hibya Haber Ajansı 30.08.2024 15:00 Güncelleme: 29.08.2024 08:23

Başkan Büyükkılıç, Zamantı Irmağı'nda kano yaptı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Tomarza ilçesinin Böke Mahallesi'ni ziyaret ederek bir kısmı bölgeden geçen Zamantı Irmağı'nda kano yaptı.
Başkan Büyükkılıç, Zamantı Irmağı'nda kano yaptı

İlçe ziyareti çerçevesinde Tomarza’ya giden Büyükkılıç, ilçenin keşfedilmeyi bekleyen doğal güzellikleri barındıran mahallelerinden Böke Mahallesi'ni ziyaret ederek, bir kısmı bölgeden geçen ve mahalleye ayrı bir doğal güzellik katan Zamantı Irmağı'nda kanoya binerek kürek çekti.

Başkan Büyükkılıç, Böke Mahallesi’nde Zamantı Irmağı üzerinde kano yapma imkanı sunan sporseverlere ve kano tutkunlarına bölgedeki imkanları daha iyi düzeye getirmek amacıyla bir tesis müjdesi verdi. Büyükkılıç, “Burada imkanları daha iyi düzeye getirmek amacıyla dostlarımızın bizden istediği su, elektrik, sosyal tesis mantığı içerisinde diğer ihtiyaçlarını da karşılayacak çalışmalara destek vereceğimizi buradan ifade etmek istiyorum” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin elinin değmediği hizmetlerin her zaman eksik kalacağına vurgu yapan Başkan Büyükkılıç, şunları söyledi:

“O açıdan Tomarza’mızın gönül insanlarının bizden bu mütevazı taleplerini önemsiyoruz. İnşallah el ele, gönül gönle 2024 ACES Avrupa Spor Şehri olan Kayseri’mizi, su sporları alanında da gerek Yamula Barajı’ndaki Marina bölgesindeki çalışmalarla, gerek bu bölgedeki kano çalışmalarıyla, gerekse Kapuzbaşı Şelalelerimizin olduğu bölgedeki rafting çalışmalarıyla inşallah su sporlarının merkezi haline getirme yönünde de gayret göstereceğimizi buradan paylaşıyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum."