Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 25.08.2024 14:00 Güncelleme: 25.08.2024 14:14

Başkan Büyükkılıç, selde kaybolan vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, sel felaketinin ikinci gününde de incelemelerini sürdürdüğü Bünyan'da Muhittin Saraç'ın cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı.
Başkan Büyükkılıç, selde kaybolan vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı

Aşırı yağışlar sonucunda sel felaketi yaşanan Bünyan Güllüce Mahallesi’nde gece boyu süren çalışmalarda kayıp olduğu bilgisine ulaşılan Muhittin Saraç’ın cansız bedenine ulaşıldı. Sel bölgesinde ikinci gün çalışmalarına katılan Başkan Büyükkılıç, yetkililerden aldığı bilgiler doğrultusunda ölüm haberini duyurdu.

Açıklamasında vefat eden Saraç’ın ailesi ile mahallelilere baş sağlığı dileyen ve dün geceden beri arama çalışmalarının sürdürüldüğünü ifade eden Büyükkılıç, şunları söyledi:

“Daha önce hatırlanacağı üzere 7 tane aracımız mahsur kalmış, buradan içerisindeki yolcularımız kurtarılmıştı. Ama bir tane aracımızın dereye uçtuğu ve içerisinde bir kişinin olduğu bilgileri gelen değerlendirme sonrasında gündemimize alınmış idi. Sabaha kadar, fedakarca tüm ekiplerimiz, kurum ve kuruluşlarımız, belediyelerimiz, hepsi el ele vermek suretiyle adeta seferber oldu. Bu kaybolduğu ifade edilen canımızı aradı, taradı, sonuçta maalesef bugün saat 11 civarında böylece cesede ulaşılma durumu söz konusu oldu. Biz her şeyden önce başımız sağ olsun, Allah rahmet eylesin diyoruz."

Başkan Büyükkılıç, afet yaşanan bölgede dün gece yarısına kadar AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, TBMM Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve AK Parti ile MHP il başkanlarının incelemelerde bulunduğunu da belirtti.