Yerel Yönetimler Kaynak: Hibya Haber Ajansı 30.08.2024 11:00 Güncelleme: 30.08.2024 11:03

Başkan Acar: 45 yıllık mülkiyet sorunu çözüme kavuşuyor

Aliağa'nın Kültür Mahallesi Cici Sokak'taki 134 taşınmazın tapu alımına esas tebligatları gerçekleştirilen programla hak sahiplerine dağıtıldı.
Başkan Acar: 45 yıllık mülkiyet sorunu çözüme kavuşuyor

Aliağa’nın Kültür Mahallesi Cici Sokak’ta 45 yıldır süregelen mülkiyet sorunu daha önce orman arazisi olan, sonrasında ise yapılan çalışmalarla 2B statüsüne alınan 134 taşınmazın tapu alımına esas tebligatları gerçekleştirilen programla hak sahiplerine dağıtıldı. 

Bu konuyu hak sahipleriyle paylaşan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, programın açılış konuşmasında şunları söyledi:

“45 yıldır süregelen bir hayalimizin son aşamasına geliyoruz. 45 yıldır ikamet ettiğimiz, yurt edindiğimiz bu toprakların tapusunu alabilir miyizin hayali ile yaşadık. Yaklaşık dört yıl kadar önce Kültür Mahallesi Cici Sokak orman arazisi olarak geçiyordu. Orman Bölge Müdürlüğümüzün çalışmaları neticesinde burası 2B kapsamına alındı. İşlemleri tamamlanıp kadastroya devredildi. Kadastro burada parselleri ve hak sahiplerini belirleyerek konuyu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Müdürlüğüne intikalini sağladı. 1 yıla yakın süren kıymet takdir çalışmalarıyla değer tespiti yapıldı. Son aşamada değer tespitleri hak sahiplerine gerek elden gerekse posta yoluyla tebliğ edilecek. Vatandaşlarımız, kendilerine yapılan tebligatlar sonrası üç ay içerisinde ilgili kuruma müracaatlarını yapabilecek. İnşallah üç ay sonraki birlikteliğimizde tapularımızı alacağız.”