Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 22.07.2024 17:02 Güncelleme: 22.07.2024 16:33

Bakan Tekin, 2023 YLSY bursiyerleriyle buluştu

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin, 2023 YLSY Yurt Dışı Bursiyerler Vizyon ve Farkındalık Eğitim Toplantısı'nda bursiyerlerle bir araya geldi.
Bakan Tekin, 2023 YLSY bursiyerleriyle buluştu

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin, 2023 YLSY Yurt Dışı Bursiyerler Vizyon ve Farkındalık Eğitim Toplantısı'nda bursiyerlerle buluştu.

Türkiye Yüzyılı’nda Türkiye'yi koruma gayesinden çok daha fazla hedeflere sahip olduğunu belirten Tekin, "Bu hedefler gerçekleşirken ülkemizin bilim yolculuğunda yenilikleri yakalayabilmesi, her alanda sürdürülebilir bir gelişim gösterebilmesi için bursiyerlerimize önemli görevler düşüyor" dedi.

Bakan Tekin, bursiyerlerle gerçekleştirilen toplantı hakkında şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bakanlık olarak bu gelişimi güçlendirmek için 2002 yılından bugüne bursiyer sayımızda önemli oranda artış gerçekleştirerek ülkemizin ihtiyaç duyduğu gelişim alanlarına yönelik öğrenci gönderilmesini sağladık. Ayrıca, devletimizin dış politika öncelikleri doğrultusunda öğrenci gönderdiğimiz ülke yelpazesini de önemli oranda genişlettik. Bu vesileyle programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyor, değerli bursiyerlerimize çalışmalarında başarılar diliyorum."