Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 01.07.2024 14:00 Güncelleme: 01.07.2024 15:13

Bakan Kacır: Bilim heyetimiz 24 ayrı noktada 16 proje için örneklemeler gerçekleştirecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bu yıl 8'incisi tamamlanan Ulusal Antarktika Bilim Seferi'nin ardından 4'üncü Arktik Bilimsel Araştırma Seferini gerçekleştirdiklerini açıkladı.
Bakan Kacır: Bilim heyetimiz 24 ayrı noktada 16 proje için örneklemeler gerçekleştirecek

Bakan Kacır,  yaptığı açıklamada, bilim insanlarının, kutup bölgelerinde küresel iklim değişikliğinin nedenlerine ve etkilerine dair net veriler sunmayı hedeflediğini söyledi.

Kacır, mesajında şunları kaydetti:

“Bilimde sınır tanımıyoruz. Arktik Bölgesi (Kuzey Kutbu ve çevresi), iklim değişikliğinin en hızlı gözlemlendiği yerlerden biri. Bu yıl 8’incisi tamamlanan Ulusal Antarktika Bilim Seferi’nin ardından 4’üncü Arktik Bilimsel Araştırma Seferini gerçekleştiriyoruz.  TÜBITAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü koordinasyonunda düzenlenen Arktik Bilimsel Araştırma Seferi ekibi 71 derece kuzey enleminden sefere başlamak için Norveç’in Tromso şehrine ulaştı. 11 kişiden oluşan bilim heyetimiz, yaklaşık 1 ay boyunca Arktik Okyanusu’nda 24 ayrı noktada 16 proje için bilimsel örneklemeler ve çalışmalar gerçekleştirecek. Bilim insanlarımız, kutup bölgelerinde küresel iklim değişikliğinin nedenlerine ve etkilerine dair net veriler sunmayı hedefliyor.”