Savunma Kaynak: Hibya Haber Ajansı 01.09.2024 18:00 Güncelleme: 01.09.2024 12:34

Bakan Güler: TSK, bu coğrafyanın en güçlü ordusudur

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, MSÜ Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulundaki Mezuniyet Töreni'nde bir konuşma yaptı.
Bakan Güler: TSK, bu coğrafyanın en güçlü ordusudur

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Yalova Valisi Hülya Kaya, Donanma Komutanı Oramiral Kadir Yıldız ve Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu ile katıldığı MSÜ Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulundaki Mezuniyet Töreni'nde bir konuşma yaptı.

Bakan Yaşar Güler mezun olan Astsubaylara şunları söyledi:

"Uluslararası ilişkilerde, Türkiye’nin etkisini her açıdan artırdığı bu süreçte, doğal olarak faaliyet sahaları genişleyen Türk Silahlı Kuvvetlerimiz de son bir asrın en yoğun, en etkili faaliyetlerini icra etmektedir. Bu yoğun dönemde kahraman ordumuzun ayrılmaz bir parçası olan, Deniz Kuvvetlerimiz de; Mavi Vatanımızdaki hak ve menfaatlerimizi azim ve kararlılıkla korumakta, Atlantik’ten Hint Okyanusu’na kadar şanlı bayrağımızı dalgalandırmakta, üstlendiği uluslararası görevler ile bölge ve dünya barışına önemli katkılar sağlamakta, katıldığı ulusal ve uluslararası deniz tatbikatlarıyla da her geçen gün gücünü pekiştirmektedir. Donanmamız, deniz harekat görevlerinin dışında insani yardım faaliyetleri ve kültürel misyonlarda da görev almaktadır."

Türkiye'nin; köklü tarihi, stratejik konumu, büyük ve güçlü ordusu ile her alanda sahip olduğu imkan ve yeteneklerle, dünyada söz sahibi ülkelerden biri olduğuna dikkat çeken Bakan Güler, "Dolayısıyla ülkemizin huzur ve güvenliği için, kahraman ordumuzun da daima güçlü ve etkin olması hayati önemdedir. Keza, üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizin güçlü bir donanmaya sahip olması bir tercih değil, zorunluluktur. Bu anlayışla, Deniz Kuvvetlerimizin imkan ve kabiliyetlerini, yerli ve milli teknolojilerle geliştirmek için artan bir gayretle çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Astsubaylara bazı tavsiyelerde bulunan Güler, şu ifadelere yer verdi:

"Hangi görevi üstlenirseniz üstlenin, elinizden gelenin en iyisini yapma azim ve çabası içerisinde olun. Tüm vazifelerinizi; kural ve kaideler ile akıl ve sağduyu çerçevesinde yerine getirin. Üstlendiğiniz sorumluluklar; hem fedakarlık ve cesareti hem de yüksek disiplin, bilgi ve beceriyi gerekli kılmaktadır. Bu anlamda eğitim ve bilgi sahibi olmak, görevlerinizi daima en iyi şekilde yapmanızı sağlayacak ve istediğiniz hedeflere sizi ulaştıracak en önemli unsurdur. Elbette ki burada aldığınız eğitimler, meslek yaşantınızda sizlere daima rehberlik edecektir. Ancak bu eğitimlerle asla yetinmeyin. Öğrenmeye açık olun ve yeni yetenekler edinin. İnsanın sevip isteyince başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Kendinize anlamlı amaçlar oluşturun ve gelişim hedeflerinizi belirleyin. Yeri ve zamanı geldiğinde, aziz vatanımız için büyük fedakârlıklar yapmanız isteneceğinin bilincinde olun. Hiçbir engel veya imkansızlık, vazifenizi yapmaktan sizleri alıkoyamamalıdır."