Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 13.06.2024 15:01 Güncelleme: 13.06.2024 15:22

Bakan Bak: Bekle bizi Almanya, Türkler geliyor

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Almanya'nın ev sahipliğinde 14 Haziran-14 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) mücadele edecek olan A Milli Futbol Takımına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Bakan Bak: Bekle bizi Almanya, Türkler geliyor

Bakan Bak, çoğunluğu yurtdışındaki önemli takımlarda oynayan genç bir futbolcu kadrosuna sahip olduklarını belirterek, Ay-yıldızlı ekibin 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda başarılı sonuçlar alacağına yürekten inandığını söyledi.

A Milli Takımın eleme müsabakalarında tarihi bir başarı elde ederek finallere katılma hakkı kazandığını hatırlatan Bakan Bak, “Avrupa Futbol Şampiyonası Elemelerinde Türkiye, 17 puan toplayarak, D Grubu'nu zirvede bitirdi ve Avrupa şampiyonasına katılma hakkını grup lideri olarak elde etti. Tarihimizde ilk kez finallere grup lideri olarak katılıyoruz. Bu başarı bizi çok mutlu etmişti. Çok genç bir kadroya sahibiz. Milli futbolcularımızın motivasyonu üst düzeyde. Şampiyonanın en beğenilen ve ilgiyle takip edilen takımı olacağımızı düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.  

Almanya’da çok sayıda Türk vatandaşın yaşadığına dikkat çeken Bakan Osman Aşkın Bak, “Avrupa'da yaşayan gurbetçilerimiz ve Türkiye'den gelecek vatandaşlarımızın yoğun desteğiyle grup maçlarının yapılacağı Dortmund ve Hamburg’da adeta kendi sahamızda oynar gibi olacağız. Bu çok büyük bir avantaj. Futbolcularımız bu durumu en iyi şekilde değerlendirecektir. A Milli Futbol Takımımıza başarılar diliyorum. Ay-yıldızlı ekibimizin 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda başarılı sonuçlar alacağına yürekten inanıyorum. Bekle bizi Almanya, Türkler geliyor!” diye konuştu.

EURO 2024’te F Grubunda yer alan Ay Yıldızlı Ekip; Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile mücadele edecek.