Siyaset - Politika Kaynak: Hibya Haber Ajansı 16.03.2024 18:00 Güncelleme: 16.03.2024 14:58

Babacan: "Kürsüde atılan sloganların Gazze'ye bir yararı yok"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gazze'de 20 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan saldırıya ilişkin açıklama yaptı.
Babacan: "Kürsüde atılan sloganların Gazze'ye bir yararı yok"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, iktidarı ve muhalefeti siyasi ayrımları bırakıp çözüm önerilerini paylaşmaya davet etti.

Gazze’de uygulanan sistematik katliamın ramazan ayında da devam ettiğini vurgulayan Babacan, “Gazzeli siviller, bulabildikleri kuru ekmek ve çamurlu suyla iftar yaparken bombalanıyorlar. Günler, haftalar geçti; bir çözüm yok. İsrail’in saldırıları soykırıma dönüştü. Ne acı ki ülkemizin süregelen katliama yönelik tavrı, insani yardım gönderen bir sivil toplum kuruluşunun tavrından farksız." ifadelerini kullandı.

Babacan, Türkiye'nin uluslararası kamuoyunu harekete geçirmesi ve ateşkesin sağlanması adına diplomatik her yola başvurması gerektiğine dikkati çekerek, "Gazze’deki soykırımın sona ermesi için gerekli eylem planları en kısa sürede hazırlanmalı ve kamuoyuyla paylaşılmalı. Gördük; kürsüde atılan sloganların Gazze’ye bir yararı yok.” dedi.