Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 25.08.2024 13:00 Güncelleme: 21.08.2024 10:41

Ankara Büyükşehir Belediyesinden ücretsiz spor faaliyetleri

Ankara Büyükşehir Belediyesi, "Sağlıklı Adımlar, Sağlıklı Başkent" sloganıyla Başkentlileri park ve rekreasyon alanlarında bir araya getirmeye devam ediyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesinden ücretsiz spor faaliyetleri

Ankara Büyükşehir Belediyesi, park ve rekreasyon alanlarında başlatılan ücretsiz spor faaliyetlerine 70’den 70’e tüm vatandaşları davet ediyor.

Vatandaşlardan gelen talebin ardından bu yıl da devam eden spor etkinlikleri,Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafındanbeden eğitimi öğretmeni ve antrenörler eşliğinde, belirlenen 17 park ve rekreasyon alanında gerçekleştiriliyor. Açık havada spor yapmak isteyen vatandaşlar yaz ayları boyunca Pazartesi, Çarşamba ve Cumartesi günleri, 08.30-11.00 saatleri arasında düzenlenen ücretsiz etkinliklere katılıyor.

“Sağlıklı Adımlar, Sağlıklı Başkent” projesinde 3 yıldır görev aldığını belirten spor eğitmeni Zennibe Kapdan şunları söyledi:

“Bu süreci bir eğitim öğretim dönemi gibi yürütüyoruz. Katılımcılara bütüncül bir yaklaşım sergiliyoruz ve fiziksel gelişimlerini desteklemek amacıyla pilates, aerobik, kardiyo gibi derslerle kondisyon ve esneklik kazandırmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda, zihinsel dengelenme süreçlerini son derece popüler olan nefes egzersizleri ve yoga dersleriyle zenginleştiriyoruz. Vatandaşları ruhsal dengelenme sürecine soktuğumuzda, süreci ufak bir dans koreografisi, bazen parkımızda piknik yapma ya da takım sporlarında kendi aramızda düzenlediğimiz spor müsabakalarıyla yönetiyoruz. Biz haftanın üç günü buradayız ve değerlendirmek isteyen katılımcıları buraya bekliyorum.”