Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 22.08.2024 10:00 Güncelleme: 21.08.2024 10:09

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Kamu Araştırmaları Vakfı protokol imzaladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Kamu Araştırmaları Vakfı arasında "kırsal kalkınma" için protokol imzalandı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Kamu Araştırmaları Vakfı protokol imzaladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve Kamu Araştırmaları Vakfı (KAV) Gölbaşı ilçesinde yer alan Başkent Ankara Kalkınma Projesi'nde (BAKAP) inşası tamamlanan seralarda üretimin tam otomasyon sistemine geçilerek yapılması amacıyla işbirliği protokolü imzaladı.

Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen Protokol İmzalama Töreni’ne, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Köylüoğlu, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün ve Kamu Araştırmaları Vakfı Başkanı Mehmet Ulvi Saran ile beraberindekiler katıldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın BAKAP’a verdiği değeri vurgulayarak bir konuşma gerçekleştiren Başkan Vekili Faruk Köylüoğlu, “Bizim için BAKAP çok değerli bir proje. Sizlerin buna bu anlamda katkı sunuyor olmanız, birlikte bir geliştirme yapmamız da çok değerli. İnşallah daha güzel şeylere sebebiyet verecektir bu birliktelik. Hayırlı, uğurlu olur inşallah” dedi.

KAV Başkanı Mehmet Ulvi Saran da “Türkiye’de teknolojinin, çeşitli yapı ve organizasyonların gelişmesi ve daha etkili hale gelmesiyle ilgili işlevleri olan kuruluşlarla yerel yönetimler arasında anlamlı ilişkiler kurulması, işbirlikleri yapılması arzu edilen bir şey. Bu bağlamda meydana getirdiğimiz bilgi alışverişi ve vardığımız nokta itibarıyla oluşturduğumuz model, Gölbaşı civarındaki alanınızda, o bölgeye çok etkili ve insanların yararlanacağı bir takım işlevler kazandıracak” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, tarımsal üretimi artırmak, doğal kaynakların etkin yönetimini sağlamak ve yerel ekonomik gelişime katkıda bulunmak üzere projeler geliştirmeyi hedefleyen protokol, ABB Başkan Vekili Faruk Köylüoğlu ve KAV Başkanı Mehmet Ulvi Saran tarafından imzalandı.