Siyaset - Politika Kaynak: Hibya Haber Ajansı 13.04.2024 18:00 Güncelleme: 13.04.2024 15:40

Aktaş: Sırtımda hiçbir kamburum yok

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 6,5 senelik görev süresinde yaptıklarını anlatarak, hakkındaki iddialara da cevap verdi.
Aktaş: Sırtımda hiçbir kamburum yok

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş, bir otelde düzenlenen toplantıda 6,5 senelik görev süresini değerlendirdi.

Son seçimlerde hür iradesiyle sandığa giden ve demokrasinin gereğini yerine getiren başta Bursalı hemşeriler olmak üzere tüm vatandaşlara teşekkür eden Başkan Alinur Aktaş, sandığa gitmeyenlerin de muhakkak bir mazereti olduğuna inandığını ifade etti.

Aktaş, Bursa’da son seçimde 505 bin 650 kişinin sandığa gitmediğini hatırlatarak, “Ortada böyle bir enteresan bir rakam var. Bu da bir önceki seçime göre 210 binden fazla insan sandığa gelmemiş. Bana göre bu ciddi dipnotlardan bir tanesidir.” dedi.

“Maaşları dün itibariyle yollandı”

Son dönemde büyükşehir belediyesindeki maaş mevzuunun da konuşulduğunu söyleyen Başkan Aktaş, “Buradan tekrar ilan ediyorum. Bütün şirketlerin maaşları dün itibariyle yollandı zaten. Bizim güncel rakamla 12 bin 980 çalışanımız var. Maaşlar zaten normalde her ayın 7-8’i gibi yatırılıyor. Onların maaşlarının yatırılması için kararnameye de gerek yok. BUSKİ zaten kendi bünyesinde veriyor.” diye konuştu.

Aktaş, her yöneticinin şehrini gülümsetmek isteyeceğini belirterek, “Sırtımda hiçbir kamburum yok. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı olarak gördük biz bunu. Benim alnım ak, gönlüm rahat. İz bırakan işler yaptık. 2 gündür de çok az uyumama rağmen çok güzel uyku uyuyorum. Artık bunlar benim sorumluluğumdaki işler değil. Dolayısıyla bu manada ben sorumluluk sahibi insanların sorumluluk sahibi gibi hareket etmesini özellikle istirham ediyorum” ifadelerini kullandı.