Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Haber Merkezi 21.08.2024 11:30

Akcoat inovatif projeleri ile Ar-Ge 250'ye adını yazdırdı

Emaye, seramik, cam, yapışmaz dekoratif kaplamalar ve pigment ürün grubuyla, dünyanın lider kimyasal kaplama malzemeleri üreticisi olan Akcoat, 2023 yılında gerçekleştirdiği Ar-Ge projeleriyle yine bir başarıya imza attı.
Akcoat inovatif projeleri ile Ar-Ge 250'ye adını yazdırdı

Turkishtime tarafından hazırlanan ve Türkiye’nin en yenilikçi şirketlerini sıralayan Ar-Ge 250 araştırmasında, Akcoat genel sıralamada 190’ıncı sırada yer aldı. Ayrıca, şirket, 2023 yılında Ar-Ge merkezinde yürüttüğü proje sayısına göre ise 72. sırada yerini alarak sektördeki yenilikçi yaklaşımını bir kez daha kanıtladı.

Akcoat’un hayatın her detayında yer alan yenilikçi çözümler sunma ve sektörde fark yaratma misyonu doğrultusunda Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına büyük önem verdiklerini kaydeden Ar-Ge Direktörü Selçuk Bulut Yazan, “Turkishtime Ar-Ge 250 araştırmasında elde ettiğimiz başarı, bu alandaki gücümüzün bir yansımasıdır. Hedeflerimize giden yolda Ar-Ge ve inovasyona verdiğimiz önemle bu alandaki başarılarımız, bizleri daima ileriye doğru yepyeni adımlar atmaya teşvik ediyor. 2023 yılı boyunca Ar-Ge merkezimizde gerçekleştirdiğimiz projelerle hem ulusal hem de uluslararası arenada rekabette gücümüzü artırdık” şeklinde konuştu. Ayrıca, yüksek katma değerli ürünler geliştirirken, Ar-Ge çalışmalarında sürdürülebilirlik ve çevresel sorumluluğa da öncelik verdiklerini hatırlatan Yazan, hem endüstriyel hem de tüketici odaklı ürünlerinde sürdürülebilir inovasyon stratejileriyle fark yaratarak, inovasyon kültürünü destekleyen projelerle sektör liderliğini koruduklarını sözlerine ekledi.