Siyaset - Politika Kaynak: Hibya Haber Ajansı 26.08.2024 16:00 Güncelleme: 25.08.2024 22:03

AK Partili Açıkkapı: Malazgirt sadece bir zaferin değil, bir dirilişin, uyanışın adıdır

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
AK Partili Açıkkapı: Malazgirt sadece bir zaferin değil, bir dirilişin, uyanışın adıdır

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi, TBMM AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda Anadolu topraklarının Türk milletine emanet olduğunu vurgulayarak, bu emanetin bilinciyle hareket ettiklerini belirtti.

26 Ağustos 1071 tarihinde kazanılan Malazgirt Zaferi'nin, İslam'ın bayraktarlığını yapan Türk tarihi bakımından bir dönüm noktası olduğuna değinen Açıkkapı, bu zaferin yalnızca Anadolu’nun kapılarını Türklere açmakla kalmayıp, Bizans İmparatorluğu’nun yıkılış sürecinde de kritik bir rol oynadığını ifade etti.

Açıkkapı, Malazgirt’in, tarihin derinliklerinden gelen bir çağrı olduğunu, Sultan Alparslan’ın yüreğindeki imanla yoğrulmuş bir davanın zirvesi olarak tarihe geçtiğini kaydederek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bu dava, yüzyıllar boyunca süregelen bir ışık gibi yolumuzu aydınlatmaya devam edecek. Allah, milletimizi her daim muzaffer kılsın, Malazgirt ruhunu gönüllerimizde daim eylesin. Unutulmamalıdır ki, Malazgirt sadece bir zaferin değil, bir dirilişin, bir uyanışın adıdır. O diriliş ruhuyla, Allah’ın izniyle, geleceğe doğru eğilmeden, bükülmeden, dimdik emin adımlarla yürüyeceğiz."