Magazin Kaynak: Ali Naki ÖZKAN 24.04.2024 07:08

Aida Mahmudova'nın eserleriyle Vision Art Platform'da

Aida Mahmudova'nın "Bir Rüya Açılır A Dream Unfolds" isimli kişisel sergisi, Vision Art Platform'da sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Aida Mahmudova'nın eserleriyle Vision Art Platform'da

Yaklaşık 50 adet eserin bulunduğu ve küratörlüğünü Fırat Arapoğlu’nun üstlendiği sergi, çok katmanlı bir anlatı yaratarak izleyicilere iyi – kötü gibi ikilikleri resim, baskı ve heykel gibi farklı tekniklerdeki eserler üzerinden anlatıyor.

- 'Fikri tüm kalbiyle benimsiyor'

Serginin küratörlüğünü üstlenen Fırat Arapoğlu Aida Mahmudova ve eserleri hakkında şu ifadeleri kullanıyor. 

"Aida Mahmudova, sanatsal ifade arayışında malzemelerin özüne dalarak, somutluklarıyla inşa ettiği figüratif, yarı soyut ve soyut formlar aracılığıyla dünyanın dilini deşifre etmeye çabalıyor. Benzer biçimde varoluşun doğası üzerine kafa yoran bir filozof gibi çalışmalarına derin bir merakla, içindeki muammaları çözmeye yönelik yakıcı bir arzuyla yaklaşıyor.

Maddi dünya, bilgi edinmek için sadece okumamız ve gözlemlememiz gereken büyük bir kitap gibiyse, Mahmudova bu fikri tüm kalbiyle benimsiyor ve uyguluyor. Onun çalışmaları bu olağanüstü kitaptaki bölümler gibi her bir vuruş ve katman onun keşfinin yeni bir yönünü ortaya çıkarıyor.

Mahmudova'nın çalışmaları yenilikçi malzemeler ve içerik sunarak avangart düşünceyi somutlaştırıyor. Sanatçı, derin ifadeler yaratmak için birçok malzeme kullanıyor. Bunları biçim ve işlev sınırlarını zorlayacak şekilde manipüle ediyor ve nihayetinde sanat ile yaşam arasındaki ayrımı bulanıklaştırıyor. Malzemeleri ve potansiyellerini durmaksızın araştıran sanatçı, görsel olarak çarpıcı, duygusal ve entelektüel olarak canlandırıcı resimler üretiyor. Mahmudova'nın çalışmaları bizi sanata dair önyargılarımızı yeniden değerlendirmeye zorluyor ve dünyayı gerçek bir vizyonerin merceğinden yeniden algılamaya çağırıyor."

Sergi, 22 Temmuz 2024’e kadar Vision Art Platform, Akaretler No:35’te ziyaret edilebilir.