Vakıf Katılım web
Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 22.06.2024 10:00 Güncelleme: 22.06.2024 10:07

ABD'de kaçak evcil eşek Diesel beş yıl sonra geyiklerle birlikte yaşarken bulundu

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde, birlikte yaşadığı ailenin yanında kaçan evcil eşek Diesel, beş yıl sonra geyiklerle birlikte yaşarken bulundu.
ABD'de kaçak evcil eşek Diesel beş yıl sonra geyiklerle birlikte yaşarken bulundu

İnternette viral olan bir videoda yabani geyik sürüsüyle birlikte yaşadığı görülen eşeğin, beş yıl önce kaçtığı anlaşılan ve bir zamanlar sevilen bir evcil hayvan olan Diesel olduğu belirlendi. Video bu yılın başlarında, Kaliforniya'nın kuzeyinde bir avcı olan Max Fennell'in, sürünün bir üyesi gibi görünen bir eşekle takılan bir grup yabani geyiği filme almasıyla çekildi.

Alışılmadık sahnenin kısa klibi sosyal medyada hızla yayıldı. Şimdi Terrie Drewry ve kocası Dave, CBS haberlerine serbest dolaşan eşeğin, beş yıl önce vahşi doğaya kaçan kayıp evcil hayvanları Diesel olduğuna ikna olduklarını söylediler.

Drewry'ler, Diesel'in ailesiyle birlikte çıktığı bir yürüyüş sırasında patikada korktuktan sonra kaybolduğunu açıkladılar. Aile onu boşuna aramış, ancak bir iz kamerası onu tespit etmiş ve toynak izleri hala hayatta olduğunu göstermiş.

Ailenin Diesel'in hayatta olduğunu ve görünüşe göre bir geyik olarak geliştiğini görmekten duydukları sevince rağmen, onu yakalamaya çalışmak gibi bir planları yok.

Drewry televizyon kanalına yaptığı açıklamada, "O doğada, yapmak için yetiştirildiği şeyi yapıyor," dedi.