Vakıf Katılım web
Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 19.06.2024 18:00 Güncelleme: 19.06.2024 19:07

ABD küresel sanayi ve tedarik zincirlerinin istikrarını bozarak kendisine zarar verecek

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian, ABD'nin küresel sanayi ve tedarik zincirlerinin istikrarını bozma girişimlerinin kendisine de zarar vereceğini kaydetti.
ABD küresel sanayi ve tedarik zincirlerinin istikrarını bozarak kendisine zarar verecek

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian, ABD’nin küresel sanayi ve tedarik zincirlerinin istikrarını bozma girişimlerinin kendisine de zarar vereceğini kaydetti.

Lin Jian, bugün düzenlenen basın toplantısında, başta ABD olmak üzere bazı ülkelerin Çin’in yarı iletken sektörüne yeni kısıtlamalar getirmesine tepki gösterdi.

Sözcü Lin, ABD’nin bloklar arasında zıtlaşma kışkırtarak diğer ülkeleri de Çin’in yarı iletken sektörüne baskı yapmaya zorlamasına kesinlikle karşı çıktıklarını belirtti.

Lin, “ABD'nin girişimleri, hegemonyasını sürdürmeyi, Çin'i meşru kalkınma hakkından mahrum bırakmayı ve küresel sanayi ve tedarik zincirlerinin istikrarını kasıtlı olarak bozmayı amaçlıyor. Küresel yarı iletken endüstrisinin gelişimini ciddi şekilde engelleyen bu girişimler, eninde sonunda ABD’nin kendisine de zarar verecektir.” ifadelerini kullandı.

Çinli sözcü, ilgili taraflara dayatmalara karşı çıkma, adil ve açık uluslararası ticaret ve ekonomi düzenini ortaklaşa savunma ve uzun vadeli çıkarlarını koruma çağrısında bulundu.