Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 23.08.2024 09:00 Güncelleme: 23.08.2024 12:39

A1 Capital'den şirket haberleri

A1 Capital, AKBNK… Akbank, yurt içinde ve yurt dışında 10 milyar TL ile 2,5 milyar dolar arasında değişen çeşitli miktarlarda altı borçlanma aracı için gerekli tüm yasal işlemlerin yapılması amacıyla Genel Müdürlüğe yetki verilmesi yönünde karar aldığını açıkladı.
A1 Capital'den şirket haberleri

A1 Capital'in gerçekleştirdiği şirket haberleri şöyle:

"AKBNK… Akbank, yurt içinde ve yurt dışında 10 milyar TL ile 2,5 milyar dolar arasında değişen çeşitli miktarlarda altı borçlanma aracı için gerekli tüm yasal işlemlerin yapılması amacıyla Genel Müdürlüğe yetki verilmesi yönünde karar aldı.

DZGYO… Şirket portföyünde bulunan, Muğla ili Ortaca ilçesi 1156 ada 10-14 parselde bulunan 2.761,23 m2 arsa KDV hariç 37.679.200 TL bedelle satılmıştır.

GRTRK… Şirket Grainturk Tarım Anonim Şirketi'nin ("Şirket") tek pay sahibi olduğu ve bağlı ortaklığı olan Özova Tarım Anonim Şirketi'nin ("Özova Tarım") paylarının halka arzı için çalışmalara başlamıştır. Özova Tarım'ın kayıtlı sermaye sistemine geçişi ve paylarının halka arz süreci ile ilgili meydana gelen gelişmeler ve değişiklikler sürekli olarak güncellenerek kamuya duyurulmaya devam edilecektir.

MOGAN… JCR Avrasya Derecelendirme A.Ş., şirket MOGAN Enerji Yatırım Holding A.Ş.'nin, yüksek kredi kalitesi grubunda yer alan Uzun Vadeli Ulusal Kurum Kredi Notunu "A (tr)" olarak korumuş ve Kısa Vadeli Ulusal Kurum Kredi Notu'nu ise "J1 (tr)" olarak belirlemiştir. Her iki notun görünümü ise "Stabil" olarak belirlenmiştir. Öte yandan, Türkiye Cumhuriyeti'nin uluslararası not ve görünümlerine paralel olarak Şirketin Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı ve Yerel Para Kurum Kredi Notları ve görünümleri "BB / Stabil" olarak belirlenmiştir.

RUBNS… Rubenis Tekstil yurt dışındaki yerleşik bir firmayla toplam 10 milyon USD (339.500.000 TL) tutarlı ihracat satış sözleşmesi imzalamıştır. Yapılan bu ihracat anlaşmalarına istinaden sevkiyatlar devam etmektedir. Yapılacak bu ihracattan ülkemize ciddi döviz girdisi sağlanacaktır. Sağlanacak olan bu döviz girdisi ülkemizin cari açığının azalmasında rol oynayacaktır."